Работният им ден


12 Март 2016, Събота


4 март (петък), 10.30 ч. Премиерът Бойко Борисов е във войнствено настроение и докато наблюдава


проведеното съвместно учение с Гърция „Граница 2016“ в близост до Петрич, си позволява да предлага помощ на съседите:
„Ако Гърция иска, мога да им пратя нашия ГДБОП и ДАНС и за един ден ще приключат с трафикантите. Защото няма ден, в който да не бъдат задържани нелегални мигранти и по-точно трафикантите им. С Турция работим в много добра координация. Ние не искаме да оставим Гърция – нашите съседи и приятели, те са ни братя от векове и ще останат такива, но искаме действително Гърция да си стъпи на задълженията и да си ги спазва”.
Борисов напълно се унася и започва да хвали родната военна мощ:
„Не случайно военновъздушните ни сили със своите хеликоптери прелитат над границата, наблюдаваме и в дълбочина какво се случва, за да можем да отреагираме. Имаме много техника тук, така че в рамките на часове можем да дислоцираме в една или друга посока. Освен това само в рамките на един ден можем да свалим още 500 човека на границата. Даже и хиляда може да изкараме спешно ако се налага.“
Дано обаче това не се налага, защото, както на всеки е известно, родната ни авиация се състои цифром и словом от два самолета и няколко хеликоптера.

6 март(неделя), 18.00 ч. Министър-председателят е на среща на върха на Европейския съюз заради кризата с мигрантите. От Брюксел той продължава с мантрите, че всичко в България е цветя и рози и никакви ислямски тълпи не напират към границите ни.
„В момента България е от спокойните държави в ЕС и натискът по границите не е значителен. През миналата седмица само 17 души се опитали да влязат нелегално. Самите потоци знаят, че българските граници се пазят добре и ни заобикалят. Даже Джеймс Камерън се обади да ми благодари, че пазим границите на Европа. Щял да ни прати няколко джипа подарък, да засили охраната“, пъчи се пред български журналисти Борисов.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки