Демографската криза и ергенският данък


Демографската криза и ергенският данък
02 Март 2016, Сряда


От няколко години твърде много се говори за демографския срив в България. Провеждаха се и продължават да се провеждат научни конференции,



съвещания на най-високо равнище, излизат най-различни постановления за решаване на проблема. Подпомагат се и се поощряват българските майки да раждат и имат повече деца, но положението не се променя.
Редица учени, анализатори, коментатори, политици, депутати и др. предвиждат черни прогнози: че след 40-50 години българският етнос ще изчезне и България ще остане като понятие в миналото.

Някои хора посрещат тези предвиждания с радост, други с безразличие, трети с голяма тревога и безпокойство. Това е така, защото повече от 1300 години България е съществувала, въпреки всички тревоги, заплахи и опити за унищожение.
От управлението на хан Аспарух до цар Иван Шишман България е водила много войни със своите външни врагове от юг, запад и север, печелила е славни битки и е продължавала да съществува. Многовековното турско робство и жертвите, които сме дали, не са сломили българския дух и вяра. По време на Руско-турската освободителна война са дадени много жертви. Войниците, загинали по време на Балканската война, са се били за независимостта на България.

Всичко казано до тук ни задължава ние днес да пазим родината си и да мислим за нейното бъдеще. Ето защо българската майка юнашка, която е раждала и отглеждала достойни чеда, трябва да ражда и сега.
Или както е казал Ботев: „Какви е деца раждала, раждала, ражда и днес българска майка юнашка...“ Това не трябва да се забравя от нито една българка.

За съжаление обаче, в днешно време положението е плачевно. Голяма част от българските жени се оправдават, че нямат условия и достатъчно средства, за да раждат и отглеждат деца. Това е вярно, но то далеч не е най-важното. Защото има жени, които живеят добре и са материално осигурени и пак нямат деца.
Навремето, когато са нямали автоматични перални и не са знаели какво е памперс, жените са раждали по две, три, че и повече деца.

Друга причина за ниската раждаемост е социалният статус, който заемат жените – например депутатски постове, прокурори, съдии, адвокати, певици и министри... те не се омъжват, за да не си изгубят служебния пост. За тях професията е по-важна от едно дете.
Други жени не искат да си развалят фигурата. Трети пък след раждането бързат да дадат децата си в ръцете на своите майки или свекърви и се връщат на работа.
Но има и достойни майки, които сами и без чужда помощ си отглеждат децата.

В момента най-много деца, за съжаление, се раждат в циганското съсловие, което е превърнало майчинството в професия, бизнес, в източник на изкарване на пари. И тази професия се упражнява от невръстна 13-годишна възраст. Деца раждат деца за пари... Жалко е, че тези деца обаче остават на улицата и се превръщат в просяци или крадци.
Трябва да признаем, че голяма вина за демографския срив у нас имат и мъжете. Все по-често се срещат здрави мъже, които не искат да се женят, за да не си нарушат спокойствието. Много от тях навършват 40 години, побеляват, остават без зъби и нямат никакво влечение към женския пол.

Всичко казано до тук е много тревожно и трябва да се вземат бързи и спешни мерки. За намаляване на демографския срив значително ще помогне възстановяването на ергенския данък. Наясно съм, че този въпрос ще срещне яростна съпротива, но това е един от начините за справянето с проблема.
А парите, които се удържат под формата на „ергенски“ данък, да отиват като подпомагане на образованите млади майки за отглеждането на техните деца. Защото пък от друга страна, истина е, че държавата отдавна е спряла да стимулира българките да раждат. Смятам, че е справедливо тези, които доброволно се отказват от поколение, да подпомагат чуждото.

Симеон Балевски


В категории: Горещи новини , Трибуна

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
herkules
21.04.2016 10:36:57
1
0
"Трябва да признаем, че голяма вина за демографския срив у нас имат и мъжете. Все по-често се срещат здрави мъже, които не искат да се женят, за да не си нарушат спокойствието. Много от тях навършват 40 години, побеляват, остават без зъби и нямат никакво влечение към женския пол."

Вярно е Симеоне, но вината не е в мъжете, а в еманципирането на жените, и извратените феми-закони, насърчаващи женската наглост и безнаказаност. Гаврата с мъжете толерирана от законите е важна причина за мъжкото безразличие (незаинтересованост)към жените. Феминизмът е доктрина за скрит геноцид на народи като нашите, заблудени от либералната "демокреция". Ислямският свят е имунизиран срещу това "туморно" заболяване, и за това бавно но сигурно завладява света. Ако се следват природните инстинкти на двата пола, то женския пол няма право да има право на каквото и да е, без разрешението на мъжа. На първо място е равенството и равнопоставеността между половете. Жената не може и не трябва да е равна или над-мъжа. Няма как по-силният и по-слабият да са равни помежду си. Знам че не се харесва на жените, но това е самата истина. Учените са единодушни, че историята на човечеството е история на мъжкото доминиране, построена върху йерархичните отношения между двата пола: мъжът е на по-високото стъпало, а жената – на по-ниското. Мъжът е положителният полюс: разумен, активен, смел, благороден. Жената е точно обратното: емоционална, пасивна, боязлива, лукава. Прогресът е изграден благодарение на мъжкото творчество и качества. Жените не притежават такива. Нарича се вроден интелект или по просто казано майсторлък, който е съпътстван с физическа сила. Не е необходимо да се въвежда ергенски данък. Достатъчно е да се заклейми феминизмът и да се обяви извън закона. Тогава нещата ще си дойдат на място, а и жените ще си знаят мястото, и на мъжете няма да им се налата да раздават "мъжка справедливост". След като сме едни от първите във феминизирането на нацията, сега можем да сме и пак първи в унищожаването на феминизма. Има и очевадни факти за женската некадърност овластена от либерастията. Меркел е живото доказателство. Това е достатъчен повод за дееманципация на жените и отнемането им на присвоената чрез наложени директиви на ЕС от тях власт
1
of shore refer mediator posre
02.03.2016 16:08:55
0
0
za demografskata krisa na balgarite i v balgaria sa verojatno vinovni balgari turzi nebalgari neturzi zashto lishni spomeni az vinagi sam shelal da imam
sheni dobrodetelni s balgarski proishod i evropejski vid hristianki bes da sam nazionalist ili rasist ili religionist no njkoi si varnenzi i nevarnenzi balgari i nebalgari turzi i neturzi meshdu koito sa bili verojatno i hjumneta i sutenjori koito iskali da iskarvat pari i ot mene sledbvajki primera na klevetnika ali agsha kojto naklevetil papata ,antonov ,kgb ,dc mit i drugi varveli sled mene i me oklevetjavali pred shenite koito otgovarjaha i otgovarjat na predstavite mi moshe bi podobni hora i podobni dejania sa prishini za neuspehite na balgarite i za demografskite problemi zatova otvreme navreme se opitvam da pisha poesia s kojato da pososha verojatnite diagnosi prishini prishiniteli rezepti edno kaso stihotvorenie koeto da se shete kato ispoved vsjaka vesher vsjaka sutrin bi bilo naprimer
,,,az ako presha na balgarin da ima naj malko trima zdravi sina ot shena ljubima hubava kato kapina i malina vmesto da polusha medovina shte pada ponishen i unishen kato vmirisana slanina i moshe da zagubja mojata tvojata rodina
i da imam nesigurna badnina .
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки