Обратна връзка


26 Февруари 2016, Петък


Гаврата с армията ни започна още през социализма


В броя на в. „Десант“ от 12 февруари тази година е публикувано писмо на Христо Христов от Правец, озаглавено „Стига гавра с българската армия".
Явно е, че авторът е офицер от запаса, но да се пишат определения като „ренегатът Ангелов“, „проамериканско пале“ и др. е малко пресилено. При това изнесените факти не са достатъчно точни, да не кажем недостоверни, като може би от липса на сведения или криворазбрана секретност нещата не са доизказани.

Ракетите, за които се споменава в публикацията, са двете стратегически СС20, които кой знае защо по времето на Тодор Живков бяха закупени от България. Националната сигурност е всичко около нас и тя не е работа само за армията!
Именно неправилните възгледи в политически и военен аспект ни доведоха до това положение. И нищо чудно, че въпросният автор не може да каже как да спрем „гаврата с българската армия".

Явно е, че след т. нар. „демократични" промени в България армията ни не е добре обучена, нищо че е малобройна, кадрова и т.н. – примерите с Камбоджа, Кербала и други места ни злепоставиха доста в очите на международните специалисти.
Е, разбрахте ли защо ни използват като последна дупка на кавала. Очевидно ще трябва да извървим доста труден и дълъг път, за да си възвърнем наистина предишното самочувствие и реална сила.

Жалко е, че авторът не е разбрал, че в този свят почти няма секрети, в това число какво да направим за достоен живот. Като бивш сержантски кадър мога доста много да му разправям за истории от „кухнята“, които показват, че гаврата с армията започна много отдавна – още по време на социализма.
Само ще припомня, че се прахосваха доста средства. И да не забравяме и за анонимната заповед, която втълпяваше: „В случай на война сме за три дни в Цариград"! Ако Христо Христов не я е чул никога, значи нищо не е разбрал и по-добре да си мълчи. 

Иван Антонов,
София 


„Десант“ помага на своите читатели

В бр. 6 на „Десант“ от 12 февруари 2016 г. бе публикуван отговор на моето запитване до „Кантора „Десант“ под заглавие „Как се прилага Законът за енергетиката“, за което сърдечно благодаря.  Честно казано, не очаквах така бързо и подробно да получа консултация в така специфичния енергиен бранш, с което ме трогнахте много.Аз вече втора година съм абонат на вестник „Десант“ и редовно и с голям интерес следя юридическите консултации, които дава Христиан Митев.
За съжаление не съм юрист и още по-малко разбирам от тълкуването на Закона за енергетиката и затова написаното в „Кантора „Десант“ за мен бе много ценно като информация. С благодарности и уважение:
Александър Мирчев,
Сухиндол


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки