Те го казаха


06 Февруари 2016, Събота


„Аз не съм сложен за главен прокурор, за да мълча. Радан Кънев не случи на прокурор. Няма да стоя и да мълча, когато той си плакне устата.


Не, нямам намерение да подам оставка. Защо да си тръгна, защо да им доставя това удоволствие, когато мисля, че правя каквото трябва. Няма да се съобразявам с площадните викове и със собствениците на някои медии”
главният прокурор Сотир Цацаров няма намерение да сдава поста

"Истината е, че от четири месеца се занимаваме със скандали. Всеки път на ВСС повече от 2-3 часа отнемат за реплики и дуплики и фактът е, че самата същност на реформата остава на заден план, дебатите по закона, дебатите по електронното правосъдие. Затова ми се иска ВСС да се фокусира освен върху тези неща и върху същината на работата“
вопъл на новия правосъден министър Екатерина Захариева

"Виждате в областта на контрабандата какво й нанесохме като щети. Това ни позволява на пенсионерите всеки път за Коледа и Великден да правим тези допълнителни плащания, които излизат на цена 200 000 000 лева"
Бойко Борисов продължава да се изживява като бащица и спасител на пенсионерите

„Робство и „съжителство" не са правилните термини за 5-те века османско иго. Единственият правилен е "владичество". Като се изключи вълната от заробвания по време на османското завоевание, българското население никога не е имало робски статут. Българите са били данъкоплатци и са имали право на собственост, наследяване, придвижване и прочие - все права, от които робът по презумпция е бил лишен. Изразът "турско робство" е бил създаден от идеолозите на българското национално движение през XIX век като част от инструментариума за мобилизиране на народа в борбата му за политическо самоопределение и еманципация от османска власт”
от писмо на учени от БАН до Министерството на образованието и просветната комисия в парламента


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки