Те го казаха


05 Декември 2015, Събота


„Новата по-висока цена на годишните винетки от 97 лева, която се очаква шофьорите да плащат от следващата година, не е реална.


Според изчисленията цената би трябвало да бъде 145 лева, каквито сметки съществуваха като вариант, преди да се вземе решението за стойността на винетните стикери. Цената от 97 лева правителството прие с разбиране за социалната поносимост“
министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова продължава да не разбира своята наглост

„Мисля, че е по-правилно тези, които ползват дадена услуга, в случая - карат колите си по пътищата, да плащат за тези пътища, а не от общия размер на данъците, които всички останали плащат. Като прибавим това, че осем години цената на винетката не е повишавана, мисля, че тези протести не са правилни. Всеки един трябва да знае, че малко или много всяко удоволствие, всяка добра услуга трябва да бъде заплатена"
Менда Стоянова от ГЕРБ приглася на Павлова, обяснявайки за огромното удоволствие да шофираш из траповете по пътищата на България

"А тук за 8 лева на месец се правят протести. Ние сме направили 300 километра нови магистрали. С поршета отиват на протест! Само докато вкара бензин в цилиндрите е изхарчил 12 лева, а се протестира за 8 лева. А в София километрични задръствания с един човек в кола"
неадекватният министър-председател на България Бойко Борисов вижда привидения сред протестиращите срещу престъпната му политика

„След като в продължение на осем години цените на пътните винетки бяха неприкосновени, тази есен управляващите обявиха, че предстои повишаването им. Направиха го по възприетия от тях напоследък (последно наблюдаван с полицейските привилегии) ориенталски метод на пазарене - започваш от толкова висока цена, че когато после отстъпиш до желаната от теб, „клиентът” да остане доволен и даже да ти благодари”
анализаторът Ясен Бояджиев за механизма на ценообразуване на правителството на Бойко Борисов

„През месец март икономическият вицепремиер Томислав Дончев даде в парламента технологично обяснение за високите цени: докато рафинериите в Европа превръщали 90% от петрола в продукти, „Лукойл“ успявал само с 67%. Сега ще му се наложи да даде ново обяснение: защо цените продължават да са високи, след като през месец май „Лукойл“ откри в Бургас нова, по-модерна инсталация за 1 500 000 000 долара”
журналистът Иван Бедров за цените на горивата у нас

„Позициите на влияние на хора извън съдебната власт са силни вътре в нея толкова, колкото се поддават хората от съдебната власт. Защото на теб може да ти се обадят всякакви хора, да ти кажат всякакви неща, да поискат от теб всякакви неща, въпросът е когато ти си магистрат, когато от теб се очаква да изпълняваш една конституционна функция с най-високо ниво на обществено доверие и на професионализъм, дали ти се поддаваш на това нещо"
правосъдният министър Христо Иванов май си признава открито за корупцията в съдебната система

„За мен няма никакво съмнение, че крайният прицел на авторите на този сценарий е фигурата на премиера Бойко Борисов. Някой има интерес той да бъде пакетиран с главния прокурор и за да бъде по-пикантна историята, тази манджа трябва да бъде поръсена с добре познатия лют пипер Делян Пеевски“
агата на ДПС Лютви Местан се счупва от подмазване на премиера. Непримиримостта, че противоконституционната му партия не е на власт, вече е достигнала истерични размери.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки