Работният им ден


07 Ноември 2015, Събота


30 октомври (петък), 16,35 ч. Непосредствено преди втория тур на местните избори, незабелязано в медиите се промъкна новината,


че от началото на 2016 г. се предвижда пълното освобождаване цената на тока у нас. Нещо, което трябваше да стане още през 2011 г. и заради което плащаме на ЕС сега огромни глоби.
По този повод през втората половина на ноември 2015 г. ще стартира информационна кампания. „Целта е в максимална степен да информираме потребителите за процеса по преминаване към пълна либерализация на електроенергийния пазар“, обясни популярно смисъла на кампанията министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

И допълни, че в рамките на тази кампания „съвместни екипи на Министерството на енергетиката, КЕВР, БЕХ, Българската независима енергийна борса, ЕСО и електроразпределителните дружества ще проведат поредица от срещи в областните центрове в страната, за да разяснят на потребителите предимствата на свободния пазар, етапите, през които ще премине процесът, начините за смяна на доставчик и да отговорят на техни въпроси“.

Да си мислим обаче, че стоглавата мафия, която има свое стабилно лоби и в парламента, и в изпълнителната власт, ще се откаже доброволно от енергийната баница през 2016 г. е повече от наивно. Както и да хващаме вяра, че правителството изведнъж се е замислило за обикновения човечец в милата ни Родина.
Всичко зависи от правилата, които ще се изработят. А те със сигурност ще са такива, че битовият потребител да има много повече главоболия, ако реши да смени доставчика си, че ще бъде принуден да планира потреблението си не за месец, не за седмица, а дори за час и ако не го изпълни, ще плаща огромни глоби. След което ще предпочете да си остане по старата система. Каквато всъщност е и целта на занятието.

2 ноември (понеделник), 19,36 ч. Продължават „екскурзиите“ на държавния ни глава по света. И не особено адекватните му изказвания, разбира се.
От понеделник Росен Плевнелиев е на официално посещение в Португалия. На среща с президента на страната Анибал Каваку Силва президентът ни си е припомнил някой свой скорошен или пък по-отдавнашен сън. Защото изявлението му е следното: „В Европейския съюз България и Португалия задават посоката на общото решение на предизвикателствата, свързани с миграционния натиск.“ И продължава в същия дух: „Португалия и България имат общи позиции за решаването на проблемите, свързани с климатичните промени, които носят допълнителен риск от нови миграционни вълни.“

След като вече от няколко години стана ясно, че Космосът пречи на кривата герберска ракета, сега държавният глава ни светна, че не политиката на САЩ, довела до междуособни войни в Либия, Египет, Сирия, Ирак, Афганистан и до създаването на така наричаната „Ислямска държава”, генерира мигрантската вълна, а климатичните промени.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки