Те го казаха


19 Септември 2015, Събота


„Няма вече преподаватели по математика, физика, химия. Нямаме начални учители, нямаме учители в предучилищния сектор,


нямаме инженерни специалности с педагогически профил. Причината за това е преди всичко ниската заплата. 10 483 са студентите в педагогическите факултети, около 0,1% идват в образованието. Всички останали заминават в чужбина или започват да се занимават с нещо друго"
председателят на Съюза на българските учители Янка Такева

„Тук не искам да деля лагери на управляващи и на бизнес. Аз като министър на икономиката още от самото начало застанах на страната на бизнеса и заедно с министъра на енергетиката г-жа Петкова и с министъра на финансите изработихме една наредба, в която даваме преференции, особено за бизнеса и за по-големите консуматори по отношение заплащането на такса „Задължение към обществото“. Тази наредба цели да олекоти за големите консуматори промишлена електроенергия, именно вдигането цената на тока. Тя в момента е в Брюксел и предстои нотификация, но аз като министър на икономиката и като човек, който защитава бизнеса, от самото начало, когато се заговори за вдигането на цената, казах, че това не е полезно за бизнеса и естествено ще се отрази на абсолютно всички крайни продукти, на които ние сме потребители.“
министър Божидар Лукарски по повод предстоящите протести във връзка с увеличаването от страна на ДКЕВР размера на таксата „Задължение към обществото“ за бизнеса

„Приятно ми е да съм тук от името на Жан-Клод Юнкер, той много искаше да присъства. Той щеше да каже: "Браво, Бойко, браво, г-жо Фандъкова, браво, България". През последната година България постигна рекордно ниво на усвояване, най-високото, откакто сме в ЕС"
еврокомисарят Кристалина Георгиева прелива от щастие

„Седмица преди началото на световноизвестния Октоберфест Мюнхен се задъхва от бежанци, а местната полиция алармира, че градът достига максимума на капацитета си за прием на търсещи убежище”
информация на агенция АФП

„Търсенето на по-добър живот е изконно право на всеки човек. Но само когато се спазват законите - на всяка отделно взета страна и международното право. Тези хора от емигрантската вълна не зачитат законите нито на отделните страни, нито на Европейския съюз. Идващи от държави, появили се на картата едва след краха на колониалната система през втората половина на ХХ век, те са лишени от чувство на държавност. Затова и хилядите здрави и прави мъже „бежанци” не са се влели в армията, за да защищават отечествата си, а са хукнали към Германия, смятайки, че е тяхно законно право да нарушават половин дузина държавни граници без никакви документи, че не бива да дават пръстови отпечатъци, да бъдат хранени по пътя, да ги возят безплатно на фериботи, влакове и самолети, да спят в хотели с чисто бельо, тоалетни и бани. Е, хайде холан, нашите роми са с европейски паспорти и ни ги връщат на тумби – на тумби, а „бежанците” се кефят на сантиментална Европа”
шефът на Националния исторически музей професор Божидар Димитров

„Организираната каналджийска дейност е свързана с движението на големи парични потоци. За превеждането по маршрутите от страната на произход до крайна дестинация в ЕС, мигрантите заплащат между 2000 и 10 000 евро, в зависимост от начина на превеждане и отдалечеността на страната, до която искат да достигнат. Заплащането става по няколко начина: предварително се дава част от сумата в Турция, а останалата сума се поверява на доверен човек, който плаща на организаторите, след като получи информация от мигранта за преминаване на всеки етап от пътуването. При преминаването на границата мигрантите не носят големи суми пари в себе си. Парите се дават на ръка, не се използват банкови преводи. След превеждането по целия маршрут и получаване на цялата сума парите се разпределят от организатора между останалите участници в канала"
вътрешният министър Румяна Бъчварова обяснява механизмите за нелегална имиграция


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки