Харманли отново на бунт срещу бежанците


Харманли отново на бунт срещу бежанците
Момент от протеста в Харманли на 1 март т. г. срещу арогантното поведение на имигрантите, настанени в града Снимка: HaskovoLive
07 Март 2014, Петък


В рамките на три дни харманлийци излязоха два пъти на протест срещу бежанците в града.

Автор: Десант

Първо изразиха недоволството си на 1 март, а след това проведоха и мирно шествие във вторник.
Тази седмица стана ясно, че местните, които негодуват, че чужденците свободно се разхождат из малкия град, са започнали подписка. В нея се настоява лагерът да стане отново от закрит тип.

Инициатори на настоящето недоволство са предимно жени. Тяхното възмущение е провокирано от отправяните от настанените в Харманли африканци на сексуални намеци към млади момичета и майки с деца. Дамите от града край Извора на белоногата споделят, че вече не излизат на разходки в тукашния парк, тъй като често там може да се видят имигранти, които уринират в храстите или си просят секс. Преди дни пък 20-годишен пакистанец задявал две 16-годишни ученички и посред бял ден размахвал мъжеството си пред тях. Това недопустимо поведение на бежанците като правило остава далеч от медийните прожектори.

Идеята за сегашния протест се заражда във „Фейсбук“, където тон на недоволството дава Дияна Атанасова-Желязкова. Майките, които са в основата на акцията, са непреклонни. Те искат да изкажат на глас тревогите си, свързани с откриването на временния център за настаняването на чужденци в Харманли.
Междувременно стана ясно, че страницата в социалната мрежа, посветена на протестните действия от миналата събота, е хакната от неизвестен злосторник, което наложило организаторите да правят нова.

Голяма част от харманлийци не са наясно със ситуацията в населеното място. Местните споделят, че главно са объркани заради политиката на държавата. Първоначално бе обяснено, че в Града на белоногата ще има само палатков лагер, по-късно бяха докарани фургони.
И докато хората изказват недоволството си, в малкия град се заговори, че бежанските центровете в столицата ще бъдат закрити и всички настанени там ще бъдат транспортирани в Харманли. Ако това се случи, то тогава броят на чужденците тук ще достигне 8000 души. Местните се страхуват, че това ще катализира битовата престъпност.  Те заявяват, че нямат нищо против сирийците, които са дошли в България заради войната, но не могат да се съгласят страната ни да приема хора, които нямат основания да се навъртат в нея.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки