Гери Мур вече свири на Господ


Гери Мур вече свири  на Господ
18 Февруари 2011, Петък


Очевидно Господ е решил да подложи рокаджиите по целия свят на серозни мъки, за да изпита вярата им в най-истинската музика. Няма друго обяснение за това, което се случи през изминалата седмица. Още изтриващи позасъхнали сълзи след голямата загуба от средата на миналата година – смъртта на Рони Джеймс Дио, Създателят реши да повика при себе си още една легенда.



Автор: Веселин Максимов maximov@desant.net

На 6 февруари в по-добрите вселения премина гениалният Гери Мур. Китарист-виртуоз, певец, комопозитор, рокаджия, хевиметъл и блусар. Всички думи са безсилни, докато четете тези редове, си сипете едно питие и пуснете каквото и да е на големия Гери. Ранен рок от „Тин Лизи”, нещо от соловите му твърди изпълнения или тежък блус, какъвто той започна да свири през 90- те години. Всичко ще ви напомня за ирландчето от Дъблин, влюбено в музиката, което получава първата си раздрънкана китара едва осемгодишно. И оттогава остава завинаги нейния верен любим. При Фил Линът в „Лизи”, участия с почти всички големи имена на рока и блуса, на сцена с извънземния Би Би Кинг...

През 2007 година той заби и на българска сцена, докарвайки до френетичен екстаз около 4 000 местни фенове на рока и блуса.

Можете да си направите биографична справка по кое време с кого и къде е свирил Гери Мур, тези редове нямат подобна цел.

Те искат да ви накарат да си спомните за него и почетете отново музиката му. Жълтарските издания от Интернет и на хартия още няколко часа след това побързаха да обявят, че той се задавил по време на сън, защото бил пиян. Така разказали от персонала, приближени, съседи по стая в испанския курорт Коста Дел Сол, филанкишията... Барабанистът на „Тин Лизи” и стар негов приятел Брайън Дауни, пък, твърди, че Гери никога не е бил „жертва на рока, съсипана от дрога и алкохол.”

Всъщност, на кого му пука...

Мъката на всички, които са наясно с неговата личност, е огромна, раната е още много прясна и боли.

Екипът на „Десант” се прирсъединява към скръбта на децата, семейството и приятелите на великия Гери Мур.

Със сигурност с Рони Джеймс Дио и гръмотевичния барабанист Кози Пауъл, вече са се събрали горе и в момента умуват каква музика да измислят, за да ни успокоят, че там се чувстват добре, много добре и хич не им минава през ум да слязат отново на тази грешна земя.

Ще очакваме тази мелодия.

А дотогава си пуснете „Празни стаи” или „Парижки разходки”. Затворете очи и се замислете за Гери Мур.

Защото него вече го няма сред нас.

Гери, вечно ти небе! Осиротяхме.

С много обич!



В категории: Горещи новини , Музика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки