Братя Янакиеви напускат гребането


Братя Янакиеви напускат гребането
Мартин (вляво) и Иво Янакиеви вече търсят препитание извън гребането
28 Септември 2010, Вторник


Едни от най-успешните бургаски спортисти в последните години - братята Иво и Мартин Янакиеви се отказаха от академичното гребане. Те преустановиха тренировките, след като в продължение на половин година не получиха и лев като заплати от собственика на клуба „Лукойл”.


Автор: Кристиян Колев

”Баща ми опита на няколко пъти да се свърже със Сашо Везенко, който е шеф на Агенцията по спорт на „Лукойл” и отговаря за финансирането, той обаче се крие. Това  е и причината да приключим подготовката“, каза Иво Янакиев. В момента той поддържа формата си с тренировки по уиндсърф и си търси работа. Не е сигурен, че препитанието му ще бъде в сферата на спорта. Не възлага големи надежди и на новия спортен министър Свилен Нейков, въпреки че той е треньор и съпруг на олимпийската шампионка по академично гребане Румяна Нейкова.Братът на Иво  - Мартин също си търси някаква работа, след като повече от десет години посвети на гребането. В отбора  са останали няколко юноши и девойки, които получават екипировка и храна от Спортното училище. Надеждата на бащата и треньора на братя Янакиеви - Димитър Янакиев, е общината да отпусне средства през следваща година.За целта обаче трябва да се заличи името „Лукойл-Нефтохимик”.
Досега единствен вестник „Десент” прогнозира съдбата на този бургаски спорт.


В категории: Спортен дух , Спортни новини , Личности

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
!!!
11.12.2009 13:52:00
0
0
Досега единствен вестник „Десент” прогнозира съдбата на този бургаски спорт xxaaxaxaaxxaxa da be vie ste be ama i vie otkrihte toplata voda PUTKIIIIII
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки