Изграждат туристически и информационно-образователен комплекс в Парк „Минерални бани“ в Провадия


Изграждат туристически и информационно-образователен комплекс в Парк „Минерални бани“ в Провадия
Снимки: provaton.bg
20 Юли 2022, Сряда


Предвижда се и основен ремонт, реконструкция и адаптация на част от съществуващата инфраструктура

Автор: Десант

Община Провадия обяви обществена поръчка с прогнозна стойност 173 817,57 лв. без ДДС за изграждане на туристически и информационно – образователен комплекс в част от Парк Минерални бани.

В нейните рамки се предвижда да се извърши основен ремонт, реконструкция и адаптация на част от съществуващата инфраструктура, като се създаде Туристически и информационно – образователен комплекс.

В градоустройствено отношение паркът е обществено пространство и е основна част от зелената система на града. С изграждането на комплекса обществената функция ще се допълни и ще предизвика интерес у гражданите, което ще представлява валоризиране на местното природно и културно наследство на общината.

Основният пешеходен път до имота е ул. „Цар Освободител” от югозапад, в момента не се възприема достатъчно убедително. С реализирането на разработения  проект се предвижда изграждане на дървена пергола и улично осветление на уличната регулационна линия, която да подчертае входа към парка.



В непосредствена близост до входната пергола ще бъде поставен туристически и информационно – образователен павилион в който ще се провеждат културни, информационно – образователни събития както и презентации на местните обичаи, култура и природни забележителности.

Съществуващата алейна мрежа от асфалт срещу централния вход на парка ще се разруши и извози до регламентирани места, като на нейно място се предвижда изграждане на нова алейна мрежа в затворен полигон от бетонови паважни блокчета.

Пространството около новата алея е предвидено за провеждането на културни, информационно – образователни събития, както и презентации на местните обичаи, култура и природни забележителности на открито.

Алеята ще бъде обзаведена с пейки за почивка и парково обзавеждане. В зелената част на парка, между дърветата се предвиждат за поставяне на  беседки, които са предназначени за провеждане на обучения на открито.

Предвижда се и затревяване на паркови площи и засаждане на нови дървесни и храстови видове.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки