Фейсбук като Вавилонската кула: Къде днес е имало градушка


Фейсбук като Вавилонската кула: Къде днес е имало градушка
Ключови думи: Фейсбук, коментари, въпрос
12 Април 2019, Петък


В социалните мрежи масово се коментира, без да се чете какво вече са написали другите

Автор: Яна Славянска

„Градушка и много дъжд. За минути ни удави..." - това написа във фейсбук групата „Моите цветя, моята градина" една жена от врачанското село Бели извор, която публикува и снимка на побелелия си от ледените зърна двор. 

Само за десетина минути постът й събра около 30 коментара. 

Дотук всичко е в рамките на нормалното ежедневно общуване в социалните мрежи. 

Това, което е потресаващото в случая, е не, че градът е очукал всички раззеленили се филизи и пролетни китки. А все по-ширещото се явление - потребителите във Фейсбук да се нахвърлят с дивашка страст да коментират, без да четат другите коментари. 

От тридесетината човека, коментирали под статуса от Бели извор, шест съдържат въпроса „къде е това?", при положение, че жената с градинката чинно е отговорила още на първото запитване. При това, като очевидно културен и възпитан човек, запазвайки самообладание, търпеливо е запознала с местоживеенето си и останалите мързеливи да прочетат писаното преди тях любопитковци. Т.е. още шест от коментарите гравитират около така перманентно задавания съдбовен въпрос. Истинска градушка от напълно безсмислени писания!



Ако си мислите, че оттук нататък диалозите тръгват най-после в обсъждане на сполетялото врачанското село природно явление, то много се лъжете. Междувременно, само докато пиша този текст, броят на коментарите достигна 100. Като питанията „къде е това" продължиха да се леят пълноводно:



Нали разбирате, че това може да продължава до безкрайност, превръщайки фейсбук общуването в едно напълно безсмислено виртуално „другаруване"!

Сигурни сме, че пребиваващите в социалните мрежи неведнъж са се сблъсквали с подобни случаи. Може би леко се дразнят от такова поведение, но вероятно махват с ръка „Е, какво пък толкова!".

Всъщност нищо. Но това е показателно за ниската култура на много от българите, за опростачването на нацията, за влошеното ниво на възпитанието. Защото най-малкото е въпрос на уважение към другите участници в коментарите под даден статус да прочетеш какво са написали, попитали и отговорили... Не ли? 



В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки