Жители на Куртово Конаре пишат гневно писмо до Юнкер


Жители на Куртово Конаре пишат гневно писмо до Юнкер
Снимка: бТВ
06 Април 2017, Четвъртък


Повод за недоволството им е мраморна кариера, която замърсява въздуха. Хората там днес блокираха и пътя за Кричим

Автор: Десант

Жителите на Куртово Конаре излязоха на пореден протест срещу мраморната кариера, която се намира в близост до домовете им. В знак на недоволство хората блокираха за кратко пътя за Кричим, предаде bTV.

Протестиращите са подготвили и открито писмо до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, което ще бъде изпратено в Брюксел.

В него те искат Юнкер да спре парите за България за околна среда, защото „явно те само се ползват за някакви други цели“ и да застави правителството да спре тази концесия веднъж завинаги.

През годините минахме през всички институции и осъзнахме, че те не вършат никаква работа, каза един от протестиращите.

„Три години кариерата няма съоръжение за отпадъци, защо държавата търпи това? Защо правителството позволява на мафията да ни трови с прах?“, попита друг от недоволните граждани.

От няколко години хората се оплакват, че кариерата засипва къщите и съседните ниви с бял прах от производството, а вибрациите от взривните работи тормозят живеещите наблизо.

Концесията е за 35 години, като концесионерът твърди, че е спазил всички предписания на държавата и е изградил оросителна система, за да няма запрашаване на въздуха, затова не смята да отстъпва от правото си.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки