Те го казаха


04 Юни 2016, Събота


„С една жена повече е Министерски съвет. Станахме женско царство вече"
премиерът Борисов се радва на новия си министър Зорница Русинова



„На президентските избори предстои класически сблъсък ляво-дясно и е добре още на първи тур да има единен кандидат на мнозинството. Очевидно е, че има преформатиране в левицата и желанието й е да се бори за спечелване на президентските избори и да обърне мача, тоест президентските избори ще са тестът за предсрочни избори у нас”
страхува ли се Найден Зеленогорски от Реформаторския блок от БСП?

„Той би бил една убийствено слаба кандидатура, ако се яви. Той е символ на олигархията, на едно вождистко разцепление на левицата, което я съсипа. Всъщност с целия този театър той трасира пътя на някакъв олигархично-патриотарски проект, с друг кандидат, с който ще се опитат да изпреварят БСП на изборите. Но не ме правете на анализатор, пък и аз мисля, че Първанов вече трябва да го анализират театралните критици, не политическите анализатори“
Радан Кънев, доскоро от „Демократи за силна България”

„Факт е, че ДПС ще играе основна роля на президентските избори"
новоизпеченият ага на ДПС Мустафа Карадайъ дава заявка за политически пазарлъци, съвсем в духа на противоконституционната си партия

„Българската политика е пълна с буфосинхронисти. Говорят все едно мълчат. Казват ви нещо, но нищо от това не стига до главата ви. Георги Първанов няма никакви шансове да спечели следващите избори. Той не е готов да загуби каквото и да е състезание. Първанов след 2001 г. не е готов да загуби. Тук има едно имиджово пробване. Не знам дали върши работа в този вид”
Татяна Дончева от „Движение 21”

„Още от миналите президентски избори ДПС вече не решава кой ще бъде президент. На тези избори няма да имат ресурс да решават. Вижте какво се случи там-изхвърлиха председателя си. Ние отдавна говорим за изолация на ДПС. Говоря за модела КОЙ. ДПС стана символ на тези хора и на този модел. ДПС е силно само когато е на власт. Все още по места не са отстранени. Тя стана клиентелистка партия. Напъните са да се върнат във властта. Сега дават кураж на избирателите, но няма да успеят. Българските избиратели имат къса памет и българските политици залагат на това. Пак се готвят да излъжат хората. Те водят политика на оцеляване – нямат идеи и кауза. Гледат да запазят това, което имат. Със зъби и нокти ще се борят да защитят модела КОЙ. Той не беше изграден нито за година, нито за един мандат. Разграждането му ще продължи много време. Прокуратурата в този си вид не върши работа”
Касим Дал от „Свобода и достойнство” говори за бившите си партийни дружки

„Има сериозни проблеми в сектора за сигурност, като предпоставките за това са свързани с разпределението на властта още по време на правителството ”Орешарски”
генерал Атанас Атанасов от ДСБ

„Всяка втора храна е свързана със соята, която може да е трансгенна. Камуфлажът на Европа е, че тя внася соя, плаща на американците, а не я одобрява. Другият камуфлаж е, че животните, които ядат шрот от соя, трансгенна храна, няма да се етикетират. Получава се така, че консумираш, ядеш, плащаш на американците, а в същото време си против ГМО-тата”
академик Атанас Атанасов, директор на Геномен център към Софийския университет “Св. Климент Охридски”

„Словакия не е подходящо място за заселване на мюсюлмани, защото те може да променят вековните й традиции"
словашкият премиер Роберт Фицо не се страхува да противоречи на евробюрократите, които искат да натрапят на Европа нелегални имигранти от цял свят, наречени „бежанци”


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки