Работният им ден


27 Февруари 2016, Събота


19 февруари (петък), 20.00 ч. Пред БНТ премиерът Бойко Борисов обявява, че нямало да се кандидатира за президент,


защото не искал да предизвиква предсрочни избори.
„Нали видяхте днешния вот на недоверие, видяхте с каква подкрепа мина. Самите опозиционни партии не са в добра кондиция. Ако някой има интерес от избори в момента, това е само ГЕРБ, за да усили позициите си в парламента, но народът няма да одобри това – „заради по-голям комфорт на управление ние да тласнем държавата в няколко месеца отново служебно правителство и да похарчим 50 млн. лв. за нови избори, вместо както сега дори ще дадем повече от 50 млн. лв. за българските пенсионери за Великден”, загрижен е за държавата министър-председателят.

След това се оплаква, че БНТ и БНР са най-опозиционните медии на правителството: „Въпреки че често пускате непроверени факти, нито веднъж на никой от правителството не се е обадил ваш журналист. Считам, че свободата на медиите от страна на правителството е абсолютно 100 процента гарантирана.“

23 февруари (вторник), 17,00 ч. След като столичният следовател Бойко Атанасов разкрива, че документи по разследването за фалита на КТБ са изхвърлени в контейнер за смет, главният прокурор Сотир Цацаров обвинява за това чистачката на столичното следствие.
„Това са били само копия на документи, при това нарязани на машина. Това не е престъпление, а пълна глупост и безхаберие. Заради това ще има наказани включително и чистачката, която е изхвърлила документите без да има право на това“, оправдава се Цацаров пред БТВ.

Главният прокурор отрече и твърденията на Атанасов, че в следствието има шпицкоманда от следователи, които изпълняват поръчки: „Мога да направя шпицкоманда от 6-7 човека, не от 90. Изявленията на Атанасов не намериха опора, подкрепа или доказателства , следователно са лъжа или целят саботаж на прокуратурата.“


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки