Работният им ден


20 Февруари 2016, Събота


14 февруари (неделя), 15.30 ч. След като стана ясно, че множество магистрати и политици са имали депозити във фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ),


премиерът Бойко Борисов се заканва пред репортери, че скоро ще „затвори завинаги темата КТБ“.
„За КТБ се опитват да ни набутват в някаква схема. Много скоро и тази тема ще я затворя. Всичко, което има - да излезе наяве. Институциите да проверят всички, които са теглили кредити, внасяли пари - съдии, прокурори, политици, всички публични лица, и Сметната палата да види дали тези доходи са в техните декларации. Така че менторите, които се опитват да бъдат на тази държава, да се явят на избори, като ги спечелят - тогава могат да са ментори“, размахва пръст Борисов.

15 февруари (понеделник), 12.00 ч. Министър-председателят, в компанията на външния министър Даниел Митов, участва в Срещата на върха на Вишеградската четворка в Прага, на която се обсъжда сигурността на външните граници на ЕС.
На брифинг с български журналисти вождът на ГЕРБ се оплаква, че само България спазвала правилата за защита на границите.
„Казах им, че позицията на България винаги е била ясна - да се затворят всички външни граници на ЕС, за да може миграцията да става само през легалните контролно-пропускателни пунктове. Само че гърците не си вършат работата. Ние с такава радост махнахме границата с Гърция, че сега да построим нова ограда. . . Не ни се строи, нито е европейско, нито е демократично, но нашите съседи не си изпълняват ангажимента. Ние сме дошли тука да защитаваме и техния интерес на гърците, а те ни създават такова напрежение и без да имат каквото и да е право, наказват българските шофьори.“

17.00 ч. Още докато е в Прага, Борисов нарежда на регионалния министър Лиляна Павлова да спре скандалната процедура за избор на изпълнители на строителството на магистрала „Хемус“. Победители в нея бяха фирми, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски и шефа на „Лукойл -България“ Валентин Златев, като офертите им надвишаваха в пъти прогнозната стойност. Премиерът твърди, че спрял процедурата, защото „имало съмнения в обществото“.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки