Ангелкова похвали плаж „Вая” в Иракли: Харесаха й 36 лева за чадър


Ангелкова похвали плаж „Вая” в Иракли: Харесаха й 36 лева за чадър
11 Август 2017, Петък


Докато министърът твърди, че всичко там е за пример, плажуващи се оплакаха, че свободната зона вече е съвсем смалена и изтикана до устието на реката

Автор: Светлана Николова

С какви ли очи е гледала Николина Ангелкова, за да хареса плажа в местността Иракли – „Вая”. Наскоро в Десант ви показахме как вип зоната, която е заела на практика почти цялата пясъчна ивица, стои празна заради солените цени на чадърите – 36 лева. Но за сметка на това нормалните хора са изтикани до устието на реката.

Защо няма да стъпя повече на Иракли

Освен това за простосмъртните няма осигурени нито душове, нито тоалетни – майки с деца са принудени да тичат през цялата пясъчна ивица, за да заведат малчуганите до душовете на богопомазаните.

Скъпарските чадъри, които днес толкова са се харесали на Ангелкова, се ползват предимно от чужденци, които могат да си позволят подобен лукс. За нас, българите, усещането е, че сме втора ръка хора, такова е отношението на концесионера, казват хора, които от години посещават това място за плаж през лятото.

От миналата седмица нови цени има и на паркинга – 6 лева от 8 до 18,00 часа, като след това таксата е по левче на всеки час, но за първите два часа (примерно, от 18,00 до 20,00 часа) – по две левчета.

Предполагаме, че Ангелкова не е плащала нито за паркинг, нито е дала 36 лева за чадър. Ако беше обикновен турист и трябваше да бръкне в джоба си, за да извади грешните пари, може би прехваленият от нея плаж нямаше чак толкова да й хареса.

„Плажът е отдаден под наем по договор от януари 2016 г. В момента той предлага много добри условия за почивка. Няма заграждения, които препятстват достъпа до пясъка и морската вода. Осигурени са достатъчно спасители според изискванията за водноохранителните дейности, както и пунктове за медицинска помощ.

Това е пример за добра практика при стопанисването на морските плажове. Приветстваме усилията на бизнеса да осигури максимален комфорт на посетителите, както и да поддържа чистотата на ивицата. Така могат да бъдат привлечени повече туристи“
, се казва в прессъобщение до медиите, в което е цитирана Ангелкова.

Между другото, и от снимките, предоставени от пресцентъра на министерството ясно се вижда, че по-голяма част от едни от най-скъпите чадъри по Българското Черноморие и сега са затворени. В очакване на богаташи и на министри.


В категории: Новини , Туристически обекти , Природа

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
фильо
13.08.2017 07:56:31
0
0
ами ангелкова бе хора, толкова може жената, не и се сърдете
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки