Над 100 български студенти заминават на фестивал в Сочи


Над 100 български студенти заминават на фестивал в Сочи
12 Октомври 2017, Четвъртък


Част от нашата делегация ще присъства на международния карнавал Москва

Автор: Десант

България ще изпрати делегация от над 100 души на Световния фестивал на младежта и студентите в Сочи. Това съобщи координаторът и титулярът на българската делегация Вадим Рошманов, който ще развее българското знаме на форума.

"Първоначалният състав на българската делегация беше около 200 души, но за съжаление, поради редица причини не успяхме да организираме чартърен полет до Сочи, така че всички участници в фестивала ще се доберат сами до олимпийското градче, като техния брой ще е малко над 100 души ", каза той.

Координаторът уточни, че преди фестивала част от делегацията ще посети Москва, където ще вземе участие в тържествения парад.

Рошманов каза, че българските обичаи и традиции, както и исторически, туристически и културни книги за България, на различни езици, ще бъдат представени на специален щанд в Сочи.

"Най-важното за нас е личната комуникация с представители на други страни, която ще ни даде възможност да се опознаем по-добре. Лично аз в тези 10 дена очаквам да се запозная с максимално повече хора и да обсъждам въпросите на младежкото предприемачество с тях, това е изключително важна тема. Също така за малкия и средния бизнес, за неправителствените организации", каза представителят на българската делегация".

Действителните теми според него са и междукултурното взаимодействие и международната сигурност.

"Напрежението в различните страни по света е изключително високо и ние, младите хора, част от които ще сме в управлението на държавите ни, а друга част - в бизнеса, трябва да се познаваме и уважаваме и да не допускаме светът да бъде във война и конфликти", заяви още координаторът на нашата делегжация.

27-годишният Вадим Рошманов е магистър по политология, дипломация и национална сигурност. Той е в ръководството на няколко неправителствени организации и е търговски мениджър на един от големите винопроизводители в България.

Световният младежки и студентски фестивал ще се проведе в Русия от 14 октомври до 22 октомври 2017 г. На първия ден в Москва ще се състои международен карнавал на студентите, а основните събития ще се проведат в олимпийския парк в Сочи от 15 до 22 октомври.

Участниците в форума ще бъдат повече от 20 хиляди млади хора, включително представители на различни обществени организации, учители и политици.

Заявленията за участие във фестивала идват от над 180 държави.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки