Музика

Стефка, директно Стефка, директно
Няма как да я видите и чуете в „забавните предавания” по тв-канали, където властват безмислени отварачки на усти със странни имена Няма начин да сте били в публиката по време на купон с „Горещ пясък” или Г.Р.А.С. и да не ви е направил впечатление огромния й глас. Тя пее абсолютно всичко, от поп, през арендби, до хард и хеви, а от година, заедно с момчетата от групата, играе и на сцената на Бургаския театър в пиесата „Секс, наркотици и рокендрол”. Стефка Емилова е родена да пее, това си личи за пореден път, страшно ярко от новия й албум „Outspoken” („прямо, директно, очи в очи”). Но, първо малко история...
прочетено 2682 пъти

Зов за помощ Зов за помощ
Да помогнем на Гого Любимият на няколко поколения Гого от „Тоника“, омагьосващ публиката с емблематичните си изпълнения и неповторимо сценично пресъствие, е закъсал жестоко със здравето си. Той отчаяно се бори от известно време с тежко и коварно заболяване. Отчаян от неуспешното досега лечение, легендарният бургазлия тези дни написа писмо, с което потърси помощ от състрадателните си сънародници.
прочетено 1522 пъти

„Йерихонски” арт-рок цепи меломанските души „Йерихонски” арт-рок цепи меломанските души
Обърнете им внимание! Ако ги видите на живо, се заслушайте внимателно в тях! Най-сетне българска група, която не излиза със залепен на челото етикет „ние сме...”. Ако умирате от мерак да ги причислявате към някой стил,  все пак, нека ви помогна – „арт-рок”. Но, не съвсем. Всъщност, май изобщо... Освен невероятно добрите си собствени произведения, правят разплакващи кавъри на Лед Зепелин, Дийп Пърпъл, Металика, Ози Озбърн и... За капак на всичко, се казват „ЙЕРИХОН”!
прочетено 3917 пъти

Фаталният февруари на „Сигнал” Фаталният февруари на „Сигнал”
А днес така описваме концертите им в Бургас: Дойдоха, изпяхме им песните, благодариха и накрая плакахме След пет дни е дата, която музикантите от рокгрупа „Сигнал” ще помнят, докато са живи. На 10 февруари, преди 28 години, точно заради случай в  моя град, групата е низвергната от тогавашната социалистическа власт и преживява изключително тежки времена.
прочетено 5554 пъти

Щурците – нищо ново, но ги обичаме Щурците – нищо ново, но ги обичаме
С тях написахме историята за 40 години мускетарско движение у нас От „Щурците” нищо ново напоследък, но ние пак ги обичаме. Абсолютно всеки българин на средна възраст, който не щрака с пръсти, качен върху маса в потна чалгарница, има любима песен на „Щурците”. Историята, всъщност, започва през 1966-та година, когато Кирил Маричков и Петър Цанков от „Бъндараците” срещат Веселин Кисьов и Петър Гюзелев от „Слънчевите братя”.
прочетено 3183 пъти

„Високо, Високо...” „Високо, Високо...”
Рокмузиката винаги е била вдъхновение за непокорните. Запалена свещ под задника на статуквото, каквото и да било то, знаме на всяка модерна революция. Колко стачки и протести си спомняте, които не са били озвучени с „Let It Be” на Бийтълс или някоя нахална класика на Ролинг стоунс?
прочетено 3304 пътиПоследно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки