Божественият отиде на небето


Божественият отиде на небето
Легендата пя и в България
22 Май 2010, Събота


„Известен е този човек, когото познават и обичат хиляди неизвестни нему хора”
Светът за пореден път се убеди в старата латинска мъдрост, когато в началото на изминаващата седмица, всички земляни, обичащи музиката потънаха в дълбока печал. „Божественият” отиде да пее на небето. След 53 години вярна служба на Рока.


Автор: Веселин Максимов

Рони Джеймс Дио…Поколения израснаха с уникалния глас на дребничкия италианец Роналд Падавона и няма смисъл тук да обясняваме надълго и нашироко. за всичките групи, в които е пял, за всичките музиканти, на които е отворил очите, за милионите, вдъхновени от неговия талант хора.
Музиката скърби за Дио. Феновете болят от скръб. Тези, които го помнят още от „Eлф” от началото на 70- те, верните почитатели на „Рейнбоу” по-късно, правоверните метъл маниаци на „Бляк Сабат”, някогашните хлапета израснали през 80- те с „ДИО”.
Рядко в жестокия музикален бизнес има личности, които са уважавани и ценени от абсолютно всички и никой за тях лоша дума не казва. Дио беше една от тях. Уменията му на пиано, баскитара (завършил е музикално училище със специалност „тромпет”), огромният му глас, страхотните текстове, обаятелното му присъствие на сцената са признати безрезервно от всички. Присъствието му е мечта за всички сериозни групи.
Точно Рони Джеймс Дио популяризира прочутият „метълски знак” с изпружени показалец и кутре, известен като mano cornuto.
Той дойде и у нас. Два пъти заби пред верните си български фенове, усети огромната им обич, закле им се във вечна от сцената и се влюби в българската ракия.
Готвеше се да удари грандиозното начало на фестивала „Сонисфера”, на 22 юни в София, със сегашната си група „Хевън Енд Хел” (бившия „Бляк Сабат” в състав Тони Айоми, Гийзър Бътлър, Вини Апис и Него) когато гадният рак на стомаха го закова на леглото. Молитвите на милионите рокаджии по цялата земя, обаче, явно не бяха достатъчни и на 16 май Бог го прибра при себе си, за да му пее.
Сега хилядите български фенове се уговаряме на 22 юни да отидем на стадиона облечени с тениски с лика на Дио. Фестивалът да започне с две минути пълна тишина. И после да изпеем припева на гениалната му песен „Catch The Rainbow”.
Сбогом, Дио и Благодарим за Музиката!
Сбогом Дио и Леко ти Небе!
Защото такива хора в земята не лежат.


В категории: Музика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки