Музика

Филм-приказка за един весел човек Филм-приказка за един весел човек
„Не знаех какво ще се случи, когато започнах да правя филма. Мислих го да стане като есе, като приказка за един много весел и жизнерадостен човек“. Това сподели Недялко Йорданов от сцената на зала „Цено Кандов“ в Бургас, минути преди да започне премиерната прожекция на документалния филм „Ах колко години, години, години“. Препълненият до краен предел салон притихнало очакваше срещата си със
прочетено 1979 пъти

Роклегенда отбеляза края на ваканцията Роклегенда отбеляза края на ваканцията
По най-добрия начин избра да приключи своята ваканция в България един от най-знаковите рок вокалисти на нашето съвремие. Гигантът Джеф Скотт Сото, пял за Ингви Малмстийн, Талисман, Аксел Руди Пел, Джърни и още когото се сетите, удари в края на лятото в бургаски бар. Акомпанира му виртуозният китарист Емил Марков, а народът, изпълнил до краен предел мястото получи точно това, за което беше дошъл.
прочетено 1556 пъти

Клуб за спортни танци източвал Община Бургас Клуб за спортни танци източвал Община Бургас
Примката около скандалния клуб по спортни танци „Бургас 75“, за който ДЕСАНТ алармира в предния си брой, се затяга. Срещу него вече има подадени сигнали за финансови злоупотреби в НАП, Прокуратурата и Сметната палата. Една част от сигналите са от групата общински съветници „Независими“, а другата - от представители на партията „Средна европейска класа“.
прочетено 3276 пъти

Цигуларят Владимир Владигеров: Комунистически скелети още дирижират култура ни Цигуларят Владимир Владигеров: Комунистически скелети още дирижират култура ни
– Маестро Владигеров, това ваше завръщане в България окончателно ли е? – Никога не съм напускал България духом. Години от живота ми съм бил в чужбина, където съм работил, но често съм се завръщал. Когато бях зад граница, всъщност бях представител на България. Никога не съм си представял, че ще бъда някъде далече зад девет планини в десета без да имам връзка с България. Всичко е въпрос на политическа, културна и обществена конюнктура. Това е особено съчетание тук в България.
прочетено 5275 пъти

Хроники: Масонски имоти и медицински прегледи за ученици Хроники: Масонски имоти и медицински прегледи за ученици
Преди 70 години Докато сега се занимаваме с казуса за царските имоти, преди 70 години на дневен ред е стоял въпроса с масонските имоти. Така на 15 септември 1940 г. ежедневникът в. „Вечерна бургаска поща” информира: „Назначената от министъра на вътрешните
прочетено 2777 пъти

Народът за Веселин Маринов Народът за Веселин Маринов
Неговото име доста нашумя през последните месеци. Иначе той е познат отдавна на публиката, която слуша естрада, наричана в модерно време „поп музика”. Неговият „поп“ обаче е по-особен, поръчков такъв. Преди година беше по поръчка на управляващите от тройната коалиция и най-вече на червената част от нея. Бардът вееше горд перчем на всяко по-голямо събиране на социалисти от всички възрасти. Изведнъж, с падането от власт на любимата му партия, той направи рязък завой към новите управляващи, обясни развълнувано, че сегашният вътрешен министър бил „човекът, който го промени” и дори изпя химн за неговото ведомство.
прочетено 2892 пъти

Джон Лоутън представи Малко Търново Джон Лоутън представи Малко Търново
Най-новият филм от поредицата „Джон Лоутън представя...“, посветен на община Малко Търново, бе представен във вторник пред публика. Премиерата събра в читалището на едноименния общински център цялата общественост на града и много жители от съставните села. След края на прожекцията развълнуваните зрители единодушно оцениха високо таланта на рок легендата като водещ и признаха, че благодарение на неговото сладкодумие и атрактивно поднасяне на местните забележителности, природа, бит и традиции те лесно ще стигнат до сърцата на чуждите туристи.
прочетено 1282 пъти

„Славеят на Странджа“ отлетя при ангелите „Славеят на Странджа“ отлетя при ангелите
В деня, в който чествахме успението на Божията майка, спря да бие сърцето на един голям българин – странджанския Орфей – народния певец Георги Павлов. Жизненият му път приключи след 84 години живот, отдаден изцяло на уникалните песни на Странджа планина. Като легенда в родното му село Визица се разказва как още от съвсем малък Георги не спирал да пее, покачен в клоните на гърниците – мощните странджански дъбове, докато от сутрин до вечер родителите му жънели на нивата. Така, надпявайки се със сладкогласните птици, певецът постепенно получил прозвището „Славеят на Странджа“.
прочетено 3878 пъти

Солени сандвичи и холивудски ментета на „Спирита Солени сандвичи и холивудски ментета на „Спирита"
Няма съмнение, че и най-тъпата реклама е за предпочитане пред никаква. Това организаторите на „Духа на Бургас“ отлично го знаят. И направиха така, че холивудската звезда Джони Деп да се клонира в името на пиара и да огрее едновременно Хаваите и Бургас. Преди да разкажем обаче как в смехотворната инсинуация бе въвлечен и кметът на града Димитър Николов, нека надникнем зад кулисите на фестивала. Където се разливаше топла гадна бира (по три левчета за хартиена чаша, дето отгоре на всичко трябва бързо да я изпразниш, преди да се е разкашкала в ръцете ти) и се мятаха солени хамбурги по 4 лв. парчето.
прочетено 5428 пъти

Български носии ще превземат Жеравна Български носии ще превземат Жеравна
Близо 6000 души се очаква да пристигнат в Жеравна за поредния трети „Фестивал на народната носия“, който ще се проведе от 20 до 22 август в архитектурния резерват. Кметът Лъчезар Германов оповести, че тазгодишното му мото е „Да отворим скрина на баба“. От него участниците в тридневния парад на българската етномода, съхранила през годините уникалните си шевици,
прочетено 3059 пътиПоследно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки