Повдигнаха обвинение на президентския съветник Еленко Божков за хулиганство


Повдигнаха обвинение на президентския съветник Еленко Божков за хулиганство
22 Юли 2020, Сряда


По случая се води досъдебно производство за извършени хулигански действия. Към наказателна отговорност бяха привлечени още двама души

Автор: Десант

Софийската районна прокуратура установи и повдигна обвинение на енергийния експерт към Стратегическия съвет на президента - Еленко Божков, участвал в спирането на метрото в София преди два дни.

Откриха третия саботьор от метрото, вижте каква е връзката му с президента Радев

Той е с повдигнато обвинение за хулиганство за спирането на метрото и е освободен срещу парична гаранция, както другите двама обвинени - 1500 лв. Самият Божков отказа коментар за обвиненията.

По случая се води досъдебно производство за извършени хулигански действия. Към наказателна отговорност бяха привлечени още двама души.

"Eленко Божков е обвинен в това, че на 20.07.2020 г. в гр. София, метростанция „Св. Климент Охридски“, в съучастие като извършител с Минчо Спасов и Светослав Трайков, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото –като извършителите натиснали бутон „безопасност“ на перона в станцията за път №1 и №2, без да има възникнала аварийна ситуация и деянието е извършено в стратегически обект в гр. София – престъпление по чл. 325, ал. 1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от НК", съобщават от държавното обвинение.

По случая предстои да бъдат изготвени експертизи, ще бъдат разпитани и други свидетели.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки