След 13 години: Поморие не може да излезе от капана, наречен "голф в Каблешково"


След 13 години: Поморие не може да излезе от капана, наречен "голф в Каблешково"
20 Октомври 2018, Събота


Община Поморие не прие годишния финансов отчет на дружеството "Кабланд", нито отчета на управителя Дарио Томалети за дейността му

Автор: Светлана Николова

След 13 години безплодни опити, Поморие все още не може да излезе от капана, наречен "ултрамодерен голф комплекс" в Каблешково. Той трябваше да се разпростира върху терен от над 2 000 декара общинска земя и да осигури леглова база за 10 000 туристи.

Голямата измама с голфа в Каблешково

На 19 октомври се проведе Общо събрание на дружество „Кабланд”, съдружници в което са Община Поморие и „ЕнДжиБи Кънсалтинг” ЕООД.

Дружеството е създаденото през 2005 г., но голф комплекс все още няма.

За седми път Община Поморие не прие годишния финансов отчет на Дружеството, нито отчета на управителя Дарио Томалети за дейността му. Общината гласува против и решението реализираната през 2017 г. загуба на Дружеството да бъде отнесена като непокрита такава.

Поморие гони международни измамници

Въпреки това, съдружниците от „ЕнДжиБи Кънсалтинг” подкрепиха всяка една от трите точки и приеха собствените си отчети и предложения, разполагайки с 80 на сто от капитала на дружество „Кабланд”.

На извънредна сесия на Общинския съвет, общинските съветници възложиха на кмета да представлява Общината в Общото събрание, както и да предложи допълнителна точка в дневния му ред, а именно смяна на управителя на „Кабланд“ ООД  - Дарио Томалети (Божидар Томалевски по български паспорт). Предложението на кмета за пореден път не беше прието, а точката не беше разгледана по волята на съдружниците от „ЕнДжиБи Кънсалтинг”.

Незаконна фирма стана инвеститор номер едно

На срещата присъстваха заместник-кметовете Янчо Илиев и Кунчо Гайдов, заместник-председателят на Общинския съвет Юсеин Мехмед и общинският съветник Георги Вражев. „ЕнДжиБи Кънсалтинг” бяха представени от адв. Теодор Божинов и Дарио Томалети.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки