Животновъди: Има картел между мандрите


Животновъди: Има картел между мандрите
Снимка: 24rodopi.com
01 Февруари 2018, Четвъртък


По думите на протестиращите фермери от Кърджалийско, в тях се използвали заместители, а не мляко от родопските крави

Автор: Десант

„Има картел между мандрите, които не желаят да изкупуват млякото ни. В същото време държавата е безсилна. Искаме оставката на земеделския министър Румен Порожанов и екипа му!". Това обяви организаторът на протеста на животновъдите в Кърджалийско Митко Пъчев, цитиран от 24rodopi.com.

Днес около 50 стопани от региона отново се събраха на пореден протест в района на спирка „Джебел". Фермерите искат промяна на Наредба №3, регламентираща директните плащания, по-високи изкупни цени на млякото и строг държавен контрол върху мандрите, които използвали заместители, а не мляко от родопските крави.

Както уточнява кърджалийската медия, представители на Държавен фонд „Земеделие" са пристигнали в Кърджали ден преди протеста, за да разговарят с животновъдите. По думите им, държавата няма на този етап механизми, с които да накара мандрите да изкупуват мляко от фермерите.

Стана ясно и че разчетите за тази година вече са направени и стопаните в региона няма да получат исканите субсидии. Фермерите са поканени на среща в София в понеделник в Държавен фонд „Земеделие".

„Не може животновъдите да сме и счетоводители, и пробовземачи, и да се занимаване с още хиляди бумащини. Няма кой да ни гледа животните", категоричен е Пъчев.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки