Със сегашния си модел на алкохолен туризъм България изостава дори от Африка


Със сегашния си модел на алкохолен туризъм България изостава дори от Африка
17 Август 2017, Четвъртък


По приходи от един турист сме по-зле от Зимбабве, Ботсвана, Уганда и Судан, каза вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов

Автор: Светлана Николова

Със сегашния модел на нискобюджетен, алкохолен туризъм, един чужд турист в България харчи 534 долара. В Румъния - $762, в Португалия - $1238, в Сърбия - $925.

България изостава дори от Африка, където средно за континента чужд турист харчи средно $618.

В Зимбабве – държава с диктатура и хиперинфлация - $827, в Замбия - $642, в Ботсвана - $977, в Уганда - $836.

Дори Судан след разцепване, революция и геноцида в Дарфур, изкарва повече от чуждестранен турист от България.

Това се опитваме да променим и прилагането на закона за всички е първата стъпка, заяви вицепремиерът по икономическата и демографска поликита Валери Симеонов в предаването „Здравей, България” по Нова ТВ.

С алкохолните обиколки, с масовата анархия, с употребата на наркотици, с пияните хора, които повръщат по улиците, си гоним туристите, добави той.

Четири заведения от групата на недосегаемите тероризират целия залив. Собствениците им смятат, че всичко им е позволено, защото вероятно имат връзки по високите етажи на властта. Институциите не успяват да затворят такива барове, защото процедурата е много бавна и тежка.

Бургаският Административен съд има 89 акта за затваряне на заведения в областта и само 9 са затворени наистина. Съдът на конвейр отхвърля актовете. Със скоростта на светлината се движи всичко в Бургас.

Докато екипът на НАП се връща с акта, съдът се произнася, че заповедта е невалидна и заведението трябва да е отворено“, заяви Валери Симеонов.

Още акценти от участието му в "Здравей, България" и кои са мутрите, които клатят държавата през туризма, можете да прочетете тук: http://www.desant.net/show-news/41141


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки