След серия от посегателства над атракционите в кърджалийския парк „Простор“, там веме има видеонаблюдение


След серия от посегателства над атракционите в кърджалийския парк „Простор“, там веме има видеонаблюдение
Снимки: ОП „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“ - Кърджали
12 Март 2024, Вторник


Общината си е поставила амбициозната задача да се справим с вандализма

Автор: Десант

Община Кърджали си е поставила амбициозната задача да се справим с вандализма със съвместните усилия на органите на МВР, реализирайки проект за видеонаблюдение на невралгични места в целия град, пише „Нов живот“.

В кърджалийския парк «Простор» вече са монтирани 12 камери, които осигуряват повече спокойствие на посетителите и работещите в атракционите. Поставянето на видеоустройствата бе предизвикано след серия от посегателства над любимите за децата съоръжения в зоната за отдих.

Миналото лято например, две от вагончетата на 10-тонната композиция дерайлираха след вандалски акт, което предизвика голямо възмущение сред гражданите.

Оградата на въжения приключенски парк системно се реже или огъва, за да се влиза в извънработното време, споделя за «Нов живот» Шенай Мехмедали, управител на общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“, което стопаниса парка.

Сега обект на наблюдение са детското влакче, въженият парк, бойният самолет и Алеята на влюбените.

Камерите предават картина на монитори, както в общинското предприятие, така и в дежурната на районното управление на МВР в областния град. Те ще помагат за установяване на нарушителите, за които де предвиждат и парични санкции.

Въженият парк е открит за Деня на детето на 1 юни 2022 г. Той е разположен на площ от 5000 квадратни метра, като в кърджалийския парк „Простор“ са  изградени въжени мостове, по които децата, вързани по определен безопасен начин, имат възможността да преминават от едно дърво към друго и да се прехвърлят от един мост на друг.



Детската железница потегля на 30 септември 1962 г. Трасето й е дълго 1210 метра, а за построяването й са използвани релсите и вагонетките от закритите рудници в село Стремци. През 90-те години на миналия век е закрита и се връща към нов живот на 7 септември 2006 г.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки