Отиде си Стефан Гошев – един от строителите на съвременно Коларово


Отиде си Стефан Гошев – един от строителите на съвременно Коларово
07 Март 2024, Четвъртък


Мандатът му е белязан от редица природивки в областта на просветата, културата, леката промишленост, комуналната, пътна и жилищна инфраструктура

Автор: Димитър Тренчев

На 84-годишна възраст почина бившият кмет на петричкото село Коларово Стефан Кирилов Гошев. Той е роден на 5 май 1940 г. и е кмет на селото в периода 1979 – 1984 г.

Мандатът на Стефан Гошев е белязан от редица приробивки за село Коларово в областта на просветата, културата, леката промишленост, комуналната, пътна и жилищна инфраструктура.

Като председател на училищното настоятелство през 1979 г. кметът Стефан Гошев инициира пристрояването на съществуващата сграда на тогавашното основно училище „Васил Левски“ и придобиването през 1984 г. на гимназиален статут.

Стефан Гошев бе изявен самодеец и член на местното читалище „Яне Сандански – 1952“ и радетел за запазване на специфичния словесен, песенен и танцов фолклор на Коларово. Като танцьор и инструменталист – акордеонист, тамбурист и китарист Стефан Гошев е един от основателите на ръководения от хореографа Тома Караиванов смесен песенно-танцов ансамбъл „Подгорие“ и на неговите по-сетнешни формации – мъжката фолклорна група „Комитска песен“ и женската певчевска група „Коларките“.

Със стореното като администратор и културно-просветен радетел Стефан Гошев ще остане в най-новата история на селото като един от строителите на съвременно Коларово!


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки