Спряха дейността на седем сечища


Спряха дейността на седем сечища
Снимка: ИАГ
13 Февруари 2024, Вторник


Причините са нарушения на Закона за горите

Автор: Десант

Спряна е дейността на седем сечища и са обезсилени позволителните за сеч след извършени 73 проверки в обекти за добив на дървесина през изминалата седмица.

Нарушенията са констатирани от екипи на Регионална дирекция на горите – София в горски територии: държавна, общинска и частна собственост, в землищата на селата: Алино, Доспей и Говедарци, общ. Самоков, Стамболово, общ. Ихтиман, Литаково, общ. Ботевград, Буново, общ. Мирково, Калотина, общ. Драгоман,  Смолско, общ. Мирково и градовете Годеч, Костинброд и Сливница.

Проверяващите са съставили десет акта за установените нарушения.

Със заповед на директора на РДГ – София е обезсилено позволително за сеч за частна горска територия в землището на с. Говедарци за сеч на немаркирани дървета. Съставен е акт на лицензирания лесовъд, получил позволителното.

Спряна е дейността в сечище, в държавна горска територия в землището на гр. Годеч, където е  констатирана сеч на 29 немаркирани дървета от черен бор.

Прекратени са дейностите в други три подотдела в териториалния обхват на ДГС Годеч и са обезсилени позволителните за сеч за два подотдела в обхват на ДГС Ботевград за провеждане на сечи, неотговарящи на предвидените в позволителните.

През изминалата седмица служителите от Регионална дирекция по горите - София са установили незаконно отсечена дървесина с общ размер на 360 плътни куб. м., по-голямата част от която /255 плътни куб. м/ в частна горска територия в землището на с. Алино, общ. Самоков. Работата по случая продължава.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки