Проведе се работна среща за честването на 3 март на Шипка


Проведе се работна среща за честването на 3 март на Шипка
Снимка: Архив epicenter.bg
17 Януари 2024, Сряда


вижте програмата и докога ще е затворен пътят Габрово-Казанлък

Автор: Десант

Честването на Националния ни празник на 3 март ще започне с благодарствен молебен в храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка, отслужен от митрополит Киприан. От 11.30 ч. ще е тържественото отбелязване на 146-ата годишнина от Освобождението на връх Шипка.

Официалната програма​ включва също приемане на строя, поетична композиция, заупокойна молитва в памет на загиналите герои и слова по случай Националния празник на България. В 12 ч. ще е поклонението и поднасянето на венци и цветя пред Паметника на свободата. 

Във връзка с честването на Националния празник на Шипка пътят Габрово-Казанлък ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства от 22 ч. на 2 март до 18 ч. на 3 март. Участниците, гостите и гражданите с автомобили за тържествата ще се движат еднопосочно от Казанлък до връх Шипка и от Габрово до връх Шипка от 6 ч. на 3 март до 12.30 ч. Те ще се паркират в дясната лента по реда на качване. След 12,30 ч. пътят Шипка-Казанлък ще бъде отворен за прибиране. 

От старозагорската ОД МВР съобщиха, че организацията на тържественото честване изисква въвеждането на определени ограничения в движението на хората в района на Паметника на свободата, за което ще е необходимо да се спазват разпорежданията на органите на реда.

Забранява се на гражданите да носят в себе си пиротехнически средства, огнестрелно оръжие и опасни предмети. Забранени са и дроновете, с изключение на тези на медии, които ще отразяват празника.  

Безплатни автобуси ще извозват от 7 до 9 ч. на 3 март от хотел „Казанлък“ желаещите да се включат в тържествата, съобщават от областната администрация в Стара Загора.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Rum uchebnici
18.01.2024 11:04:24
0
0
I che rumwnskite uchenici se vwzpitavat v duh na omraza kwm bwlgarite kato v rum uchebnici po "istoriya" pishe che prez 1940 g. Bg. E otkradnala Yujna Dobrudja ot Rumwniya.
A v swshto vreme oficialna Rumwniya ili pone rumwnski nacionalisti obvinyavat Bg che ne priznava neswshtestvuvashtoto y rum malcinstvo!!!
1
Makedonsko malcinstvo
18.01.2024 10:58:02
0
0
Da ne zabravyame che ot nyakolko desetiletiya Rumwniya priznava swshtestvuvaneto na makedonskoto y malcinstvo, otdelno ot po-staro priznatoto bg
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки