Днес празнуват военните моряци от Военноморска база – Бургас


Днес празнуват военните моряци от Военноморска база – Бургас
Снимки: ВМС
15 Декември 2023, Петък


На 15 декември се навършват 79 години от нейното създаване

Автор: Десант

На 15 декември 2023 г. се навършват 79 години от създаването наВоенноморска база – Бургас. Тя е създадена със заповед № 434 от 27 ноември 1944 г. на командира на Морските войски. Базата става достоен приемник на българския Беломорски флот.

Неин първи командир е капитан-лейтенант Игнат Гишин, бивш командир на Морската дружина в Дедеагач. Младият морски офицер поставя началото на пътя за утвърждаване на военноморската база  със следното послание: „Макар и с трудности пътя на българските военни моряци продължава напред в бъдещето. Дерзайте за България!”

Вярата му в бъдещето и просперитета на военноморската база е останала като наследство както за бургаската общественост, така и за цяла България, отбелязват от военноморските ни сили.

В словото си по повод годишнината командирът на Военноморска база – Бургас капитан I ранг Петър Петров благодари на военнослужещите и цивилните служители за положените от тях усилия, труд и висок професионализъм през изтеклата година, наситена с множество  предизвикателства – успешно приключени проверки, помощ на населението при бедствия и унищожаване на невзривени боеприпаси. Той им пожела здраве, упоритост и въпреки всички трудности – оптимизъм и всеотдайност, за издигане на авторитета на военните моряци.

Заместник-началникът на Щаба по ресурсите на Военноморските сили - капитан I ранг Атанас Змийчаров приветства всички присъстващи по повод годишнината и им пожела здраве и много бъдещи успехи.

На празника бяха наградени отличилите се военнослужещи и цивилни служители от името на командира на Военноморските сили – контраадмирал Кирил Михайлов и от командира на Военноморска база – Бургас.

В памет на загиналите военни моряци бяха поднесени венци и цветя на мемориалния комплекс, след което отец Стилиян от храма в Черноморец отслужи молебен за здраве и благоденствие в църквата „Свети Мина“ във Военноморска база – Бургас.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки