„Небе Земя“ в столичната Топлоцентрала


„Небе Земя“ в столичната Топлоцентрала
Снимка: Дюн
12 Декември 2023, Вторник


Спектакълът на танцовата компания „Дюн“ ще бъде представен преди Коледа и в Бургас

Автор: Десант

Бургаската танцова компания „Дюн“ ще представи още веднъж новия си спектакъл „Небе Земя“ на 22 декември от 19,30 ч. В НХК – Бургас.

„Дюн“ е една от първите независими танцови трупи в България. Компанията е основана преди повече от 30 години от Петя Стойкова и приятели.

„Небе Земя“ ще бъде представена и премиерно в София, на 19 декември в Топлоцентрала. През следващата година спектакълът ще бъде част от програмата на Топлоцентрала и ще се представя периодично в столицата.

Постановката изследва време-пространството, в което Духът си спомня Душата, темите за границите между материалния свят и Духа и липсата на такива. Какво ще помни Душата от земния си път, какво се крие между енергиите ни и как се свързваме с Духа са част от въпросите, които хореографът Петя Стойкова поставя пред танцьорите си.

Процесът на създаване, който протича почти година, привлече към себе си талантливи изпълнители и музиканти.

Музиката, създадена специално за спектакъла, включва авторски песни на Тедоора Станчева (Прегърнат облак) и музикална среда от Цветан Момчилов, Иван Наньов и Мартина Стефанова.

Танцьорите Велизар Груев, Елена Маринова, Катина Дишков, Неделя Ганчева, Радослав Йорданов, Цветина Матова, Хелин Хасан са и съавтори на представлението, като привнасят в него собствени монолози и движенчески интерпретации. Специално участие в постановката има и малката Лора Славчева.

Костюмите са дело на бургаския костюмограф Петя Петрова.

Спектакълът е създаден с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Община Бургас и Национален фонд „Култура“. Разпространението на спектакъла се осъществява с подкрепата на Министерство на културата.

Билети за него може да се намерят ТУК.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки