Българите най-много са търсили в Гугъл как се сваля кръвно, как се яде маракуя и рецепта за баджи


Българите най-много са търсили в Гугъл как се сваля кръвно, как се яде маракуя и рецепта за баджи
Снимката е илюстративна
12 Декември 2023, Вторник


Питали са и как се пише „честит  рожден ден“ и колко струва... един бъбрек

Автор: Десант

Google публикува днес своя традиционен годишен списък с най-търсените думи, който предоставя уникален поглед върху най-значимите тенденции в България през изминалата година.

Голям брой земетресения бяха регистрирани тази година както по света, така и в региона, поради което този термин е начело нa най-търсените термини от България. „Избори 2023“ е следващият термин в списъка, а имената на политическите личности Ваня Григорова и Мария Габриел също намират място в челната десетка.

Актуалните глобални събития, като войната в Израел и Палестина привлякоха голямо внимание у нас, така че и двата термина са сред най-търсените през 2023 г. Сочената за най-щастливо животно в света, австралийската куока, е привлякла интереса на българите, което я нарежда на почетното девето място в класацията.

Отново заради местните избори първи в класацията с въпросите, започващи с „Как“ се нарежда „Как се гласува с машина“. След него най-много потребителите са търсили отговор на въпроса „Как се иска прошка“. 

В ранглистата влизат още въпроси, ксвъзрани със здравето като: „Как се сваля кръвно“ и „Как да проверя кога ще ми изплатят болничния“. 

В топ 10 намират място и питания, свързани с кулинарията: „Как се яде маракуя“ и „Как се прави кисело мляко“.

В същото време, най-предпочитаните рецепти, които българите са търсили чрез „Гугъл“ са, както следва: за баджи, пататник, кюфтета по чирпански, куймак, тиквеник, палачинки, фокача, кьор сарма, царска туршия и чили кон карне.

Българите най-много са се интересували през годината колко струват: грам злато; имотът им, прехвърлянето на автомобил, турската лира; playstation 4, картата за градски транспорт в София, един биткойнт, както и цената на  инвитро процедура в България и на...  един бъбрек.

Що се отнася до това правописът на кои думи най е затруднил нашего брата, та е посегнал да направи езикова справка в интернет, то те са: немарлив, уличавам, куче пазач, помощта, безпокоя, честит  рожден ден, угаждам, одобрявам, неслучайно и абитуриентка. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки