В Бургас продават на търг конфискуваните коли


В Бургас продават на търг конфискуваните коли
Снимката е илюстративна
24 Ноември 2023, Петък


Сред насрочените нови продажби на моторни превозни средства са и такива, собственост на лица, шофирали след употреба на алкохол или наркотични вещества

Автор: Десант

НАП Бургас продаде чрез търгове 27 автомобила, конфискувани и отнети в полза на държавата след присъди и решения на съда. Получените от тръжните процедури средства надхвърлят 50 000 лева.

Сред насрочените нови продажби на моторни превозни средства са и такива, собственост на лица, шофирали след употреба на алкохол или наркотични вещества. 

Други 11 автомобила са в процес на оценяване за обявяване за продан. „Интересът към продажбите е голям, всичките са реализирани още на първа стъпка като в някои случаи имаме и сериозни наддавания от първоначално обявените цени.

Стойностите на всеки един автомобил се определят след експертна оценка на вещо лице. Времето за реализация на една продажба е около три месеца“, коментира началникът на отдел „Държавни вземания“ в НАП Бургас Ралица Куванджиева. 
 
Близо 650 000 лева са внесени от НАП Бургас от началото на годината в републиканския бюджет от продажби на конфискувани и отнети в полза на държавата недвижими имоти, моторни превозни средства и благородни метали. Приходът е реализиран от проведените до този момент от отдел „Държавни вземания“ 41 търга.

От НАП Бургас уточняват, че именно приходната агенция осъществява търгове на отнети в полза на държавата движими или недвижими вещи и имоти, след влезли в сила наказателни постановления на редица държавни институции или решения на съда.

Условията за провеждане на търговете, дните за оглед, списъците на вещите, размерите на депозитите, както и първоначалните продажни цени се публикуват и могат да се видят в Портала за продажби на НАП.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки