Нови възможности за алтернативен туризъм в Крайморие


Нови възможности за алтернативен туризъм в Крайморие
Снимки: Авторът
15 Ноември 2023, Сряда


Те бяха представени на информационен форум в бургаския квартал

Автор: Яна Славянска

В Крайморие се проведе информационен форум, на който бяха  представени целите и дейностите по проект за развитие и промотиране на местната идентичност и уникалност на този бургаски квартал. Той е финансиран по програмата за морско дело и рибарство и допълва изпълнението на стратегията на местната инициативна рибарска група „Бургас-Камено“.

„Идеята на проекта е да приобщи местната общост към възможностите за привличане на повече туристи и да идентифицира тукашните туристически ресурси и възможностите за алтернативен туризъм в квартал Крайморие“ - посочи Красимира Ятакчиева, председател на Сдружение „ЧАР - Черноморска асоциация за развитие“, което е бенефициент на проекта. 

В неговите рамки предстои да бъде изготвена концепция за популяризиране на местната идентичност. 

Директорът на бургаския музей д-р Милен Николов презентира пред аудиторията конкретните местни туристически ресурси в района на Крайморие. Сред тях например са възможностите за развитие на орнитоложки, еко, кулинарен и културно-исторически туризъм, тъй като околностите на бургаския квартал изобилстват от атрактивни археологически обекти. 



Много важно е, изтъкна той, ресторантьорите в квартала да предлагат в менюто си традиционни крайморски ястия. 

Като част от проекта, на 18 и 19 ноември от 10 ч.предстои да се проведе Крайморски фестивал. Участие в него ще вземат фолклорни групи от десет населени места в региона. А на 28 ноември от 17,30 ч. Крайморие ще е домакин на конференция, посветена на разработваните от проекта аспекти.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки