Русия се кани да построи „Златни пясъци“ в Крим


Русия се кани да построи „Златни пясъци“ в Крим
Изглед от Кримското крайбрежие
09 Ноември 2023, Четвъртък


Над 1 трилион рубли смята да инвестира руската държава в създаването на целогодишни морски курорти по крайбрежията на Балтийско, Азовско, черно, Каспийско и Японско морета

Автор: Десант

Над 1 трилион рубли смята да инвестира руската държава в създаването на целогодишни морски курорти по крайбрежията на Балтийско, Азовско, Черно, Каспийско и Японско морета. 

Целта на мащабния проект, озаглавен „Пет морета и езерото Байкал“, е да осигури не по-малко то 140 милиона вътрешни туристически пътувания. 

Поръчението идва лично от президента Путин, който настоява до 2035 г. да се създадат нови морски курорти, които могат да приемат до 10 милиона туристи ежегодно.

Към момента са готови предложенията по 10 инвестиционни проекти. Средствата за изграждането им ще са предимно извънбюджетни. Планира се да се разкрият над 61 хиляди нови работни места. 

Четири от тези проекти са в южните части на Русия. Това са курортът „Приморск“ в Заположска област на Азовско море; семейните курорти „Кримска ривиера“ на полуостров Крим в Черно море, мегапроектът „Новата Анапа“ в Краснодарския край и... „Златни пясъци“, който също се се намира в Крим. 


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки