Български музикант с огромен успех в Токио


Български музикант с огромен успех в Токио
07 Ноември 2023, Вторник


Йоан Кьосев бе изкарван три пъти на бис с изпълнение на „Гротеска“ от Костадин Чилев

Автор: Десант

Япония е традиционен ценител не само на българското кисело мляко, но и на прекрасните български музиканти. В страната неведнъж гостуват българската Националана опера и балет и редица фолклорни формации.

На 27 октомври в Tokyo Metropolitan Theatre младият български обоист Йоан Кьосев направи истински фурор с изпълнението си като солист пред пълна над тринадесет хилядна зала на Oboe Concerto in D Minor на италианския композитор Алесандро Марчело и „Гротеска“ за соло обой на българския композитор Костадин Чилев.

Концертът се състоя в рамките на 36-я Международен музикален фестивал в Токио, организиран от японския диригент Мицуйоши Оикава, председател на Японската асоциация за културен и музикален обмен.



Поканата към Йоан от маестро Оикава бе отправена още преди развитието на Ковид епидемията, но се състоя сега при нормализиране на обстановката. За изпълнението си Йоан получи безкрайни аплодисменти и бе изкарван трикратно на сцената с изпълнение на „Гротеска“ на бис.

Това е поредно доказателство за таланта на българските музиканти, които биват оценени по достойнство от японските музикални ценители.

Понастоящем Йоан е докторант в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ с ръководител проф. Спиро Петков. Има многобройни участия в България и чужбина като солист и водач на група в концерти на филхармония Пазарджик, Плевенска филхармония, филхармония Пловдив, Българското национално радио, Националната опера и балет и други.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки