Туристическият атракцион „Светът на траките“ вече е готов


Туристическият атракцион „Светът на траките“ вече е готов
Снимки: Община Казанлък
03 Ноември 2023, Петък


Той е замислен като портал към културно-историческите забележителности в Долината на тракийските царе

Автор: Десант

Приключиха строителните дейности по туристическия атракцион „Светът на траките“, който е замислен като портал към културно-историческите забележителности в Долината на тракийските царе.

Проектът край Казанлък се осъществява от Общината по програма „Региони в растеж”, а целта му е да се подобри достъпът до историческите артефакти в района.



Сред дейностите са възстановяване и опазване на паметника на културата Тракийска гробница и култов комплекс „Оструша” и изграждане на велоалея от Крън до град Шипка, а една от най-важните е изграждането на туристически комплекс, който да бъде портал към цялата долина и да обединява потенциала на всички тракийски гробници.

Комплексът ще представи богатото културно наследство и ще предлага места за настанявяне, а в центъра му е изграден автентичен макет на Севтополис.

„Това е нещо уникално, което показва древния град в целия му блясък”, коментира археологът проф. Николай Овчаров по време на посещение в атракциона.




В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Вида Пъцова
08.03.2024 08:18:01
0
0
Нима реставрирахме всички археологически комплекси, че даваме пари за атракциони? Нещо май не сте добре, драги казанлъчани! Или ви влекат финикийските знаци в повече, отколкото например да откупите Стайновата къща със стенописи на Иван Милев, Шипковата къща или Вила Роза и да ги направите автентични музеи...
1
Петрова
04.11.2023 11:12:59
0
0
Много яко
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки