В Кърджалийско установиха съхранение на дърва за огрев без превозен билет и немаркирана с контролна марка


В Кърджалийско установиха съхранение на дърва за огрев без превозен билет и немаркирана с контролна марка
Снимка: ИАГ
19 Октомври 2023, Четвъртък


Проверки се извършват във всички населени места в обхвата на дейност на Регионалната дирекция по горите

Автор: Десант

За  периода от 1 до 17 октомври на територията на Регионална дирекция по горите - Кърджали от служителите на Дирекцията са извършени общо 984 проверки. Инспектирани са 51 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина и недървесни горски продукти, 47 обекта за добив на дървесина, 256 превозни средства, транспортиращи дървесина, близо 310 ловци, 70 риболовци и 250 други физически лица.

Във връзка с настъпилия активен период за снабдяване на местното население с дърва за огрев служителите на РДГ - Кърджали извършват засилени ежедневни проверки в населените места, на адреси на доставка на дървесина, описани в превозните билети и съвместно с органите на МВР на такива, в които се съхранява дървесина.

Проверки се извършват във всички населени места в обхвата на дейност на Регионалната дирекция на горите. За установени нарушения на Закона за горите са съставени 7 акта, като 4 от тях са за съхранение на дърва за огрев без превозен билет и немаркирана с контролна горска, общинска или производствена марка.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки