Ортанизират наблюдения за Международния ден на мигриращите птици


Ортанизират наблюдения за Международния ден на мигриращите птици
Снимката е илюстративна
10 Октомври 2023, Вторник


Те ще се проведат на 14 октомври в сторичната Борисова градина до Езерото с лилиите

Автор: Десант

По повод Международния ден на мигриращите птици на 14 октомври от 9 до 16 ч. екип на БДЗП с помощта на доброволци ще запознае желаещите да научат повече за чудото на миграцията и видовете мигриращи птици на събитие в столичната Борисова градина до Езерото с лилиите. Обиколките за наблюдения на птици ще се проведат от 9,30, 11 и 12,30 ч.

На щанда, подготвен от Дружеството, ще се събират дарения за кампанията „Земя под заКрила“, посветена на опазването на царския орел, ловния сокол и европейския лалугер.

Прекосяването на десетки хиляди километри от мигриращите птици е свързано не само с физически усилия, но и с преодоляването на свързаните с човека препятствия, като незаконен отстрел, промяна в местообитанията, безпокойство, токови удари, сблъсъци с електропреносната мрежа и с ветрогенератори и др.

Създаването на благоприятни условия за безопасното осъществяване на този ежегоден подвиг е цел на многобройни проекти, изпълнявани от БДЗП и редица други неправителствени организации.

„Години наред работим заедно, за да създадем безопасен прелетен път на видове, като червеногушата гъска, египетския лешояд, малкия креслив орел и къдроглавия пеликан и др. Тези дейности допринасят и за опазването и съхраняването на видове като ловния сокол, белия щъркел, пчелояда и още много други, за които ще говорим по време на събитието ни на 14 октомври“ - посочват от природозащитната организация.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки