Енергетици на среща с властта


Енергетици на среща с властта
Снимка: Vesti.bg
03 Октомври 2023, Вторник


В редиците на протестиращите няма оптимизъм

Автор: Десант

В Народното събрание се провежда срещата на народни представители от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС с представители на протестиращите миньори. 

Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски водят лично разговорите с протестиращите.

В разговорите участват също министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и индустрията.

Синдикатите не влизат с оптимизъм на разговорите в парламента. Това стана ясно от думите на лидера на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов преди срещата.

„Ще видим какво ще ни предложат, но няма оптимизъм в нашите редици. Думичката е недоверие и то не е недоверие, което сега се е случило, то е недоверие, което тече поне от 2017 г. насам. и в него няма никой невинен“, коментира той, цитиран от БНТ.

Манолов заяви, че бъдат поставени исканията на протестиращите, блокирали магистралите. А желанието на синдикатите е след срещата да има „единна, българска позиция по този проблем, вместо цирка, който си устроиха помежду си в петък“.

„Освен тези централи и АЕЦ, ние друга базова мощност нямаме. Ако спрем въглищните централи, ток няма да има. Това заяви пред журналисти инж. Любомир Спасов, изпълнителен директор на ТЕЦ „Бобов дол“, преди срещата в парламента за бъдещето на въглищните централи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки