Ловци и полицаи намериха жена, изгубила се в планината


Ловци и полицаи намериха жена, изгубила се в планината
28 Септември 2023, Четвъртък


Случаят се разикрава край Нареченските бани

Автор: Десант

Кметът на асеновградското с. Нареченски бани Димитър Бакалски, ловци и полицаи бяха събрани по тревога за спасителна акция. 69-годишна жена, която отишла на почивка в курортното място, се загубила високо планината. Не е пострадала, намерена е жива и здрава, часове по-късно, благодарение на бързата реакция на доброволците и униформените. Жената е жител на с. Анево, общ. Сопот.

Улисана в разговор по телефона с дъщеря си, неусетно навлязла навътре в гъстата гора, достигайки до трудно достъпно дере. Докато, в един момент, мобилното устройство вече нямало обхват.

Осъзнавайки, че се е изгубила, тя успяла да се изкачи до място, на което да намери връзка и да потърси помощ. Позвънила на 112, като първите инструкции, които получила от полицейския служител на РУ – Асеновград, били да остане там, където е и да не разговаря с никого, за да пести батерията на телефона.

Двама полицаи незабавно се свързали с Бакалски. Ситуацията се разиграла вечерта на 24 септември, събота. Първото позвъняване от служителите на реда до кмета на селото постъпило около 21:30 ч. Той, на свой ред, потърсил помощ от Ловна дружина №2.

Междувременно, телефонът на изгубената жена бил локализиран и така станало ясно точното й местонахождение – в планината между с. Нареченски бани, кв. „Наречен“ и с. Добралък.

Общо 8 души се включили в спасителната акция, водени от кмета Бакалски, която приключила около 01:00 ч. след полунощ. Час и половина отнело на доброволния отряд, само в едната посока, за да стигне пеша до жената в трудно достъпния терен. Когато се уверили, че тя е добре, всички заедно потеглили обратно към най-близкото населено място.

69-годишната жена отправила хиляди благодарности към своите спасители, а случилото се остава в историята като добрият пример за човешко отношение и готовност за оказване на помощ безвъзмездно.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки