Представят на изложение в Познан традиционни български консерви


Представят на изложение в Познан традиционни български консерви
27 Септември 2023, Сряда


Още от първия ден интересът към тях е голям

Автор: Десант

България променя начина, по който се представя на международни изложения. За първото си участие зад граница - на POLAGRA 2023 в полския град Познан - асоциацията „Традиционни български консерви“ залага на модерна визия и изключително богата гама от продукти на българските изложители.

„Страната ни има какво да покаже на европейските и световните пазари, когато става дума за традиционни български храни. С нашите висококачествени продукти предлагаме най-доброто от нашата слънчева земя, преработено в модерни и високотехнологични фабрики за зеленчуци и плодове. Вкусът на родните консерви е отличаващ се и е добре познат, но има нови възможности за популяризиране на националното производство и тук, в Познан, грабнахме възможността да се включим в световната тенденция за налагане на традиционните продукти, превърната от ЕС в целенасочена политика“, каза Димитър Ангелинов, председател на УС на Асоциацията „Традиционните български консерви“.

Асоциацията организира българското участие на POLAGRA 2023 с общ щанд в палата 5, щанд 106, където ще видим продукция на „Балкан Агрикълчал“, „Дерони“, „Джем и Джем“, „Кали 96“ и „Томатоярд“. Българското представяне е подкрепено от Министерството на земеделието и храните и ДФ „Земеделие”, а щандът ни е точно срещу този на Министерство на земеделието и селскостопанското развитие на Полша - патрон на изложението.

„Още от първия ден, с официалното откриване на изложението, хранително-вкусовата и хотелиерската индустрия се налагат като ключов стълб за икономическия растеж и възможност за възстановяване на пазарите ни. Полша е един от лидерите на европейската икономика с почти 38 млн. население и представянето ни именно на това изложение е сериозна възможност за нашите членове и консервната ни промишленост  да създаде добри условия за реализиране на българските консерви. Горд съм с интереса и уважението към България и българските продукти“, коментира още Димитър Ангелинов.

На бългаския щанд посетителите ще могат да дегустират натурални сокове, конфитюри, сушени плодове, кисели краставички, корнишони, патладжан, доматено пюре, нова гама пикантни сосове, както и вече наложените на пазара продукти - лютеници, айвари, зеленчукови сосове, да се запознаят с най-модерните иновативни решения, съобразени със здравословния начин на живот и хранене. Българското участие набляга на традиционно високото качество на използваните суровини, на автентичните вкусове, които отличават родната земеделска продукция и с които членовете на Асоциация „Традиционни български консерви“ са известни на международните пазари.

POLAGRA е най-голямото изложение за земеделие и храни в Полша. За три дни, от 27 до 29 септември, Международният панаир в Познан се превръща в център за хранително-вкусовата промишленост и HoReCa сектора.

16 500 кв. м изложбени площи, над 300 изложители,  десетки лекции, панелни дискусии, състезания и демонстрации очакват посетителите на POLAGRA 2023.

Българското участие се организира от Асоциацията „Традиционните български консерви“, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и ДФ „Земеделие”.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки