Нов момент при тези избори е специализираното приложение Географска информационна система „Изборни процеси“


Нов момент при тези избори е специализираното приложение Географска информационна система „Изборни процеси“
27 Септември 2023, Сряда


Тя ще показва къде са най-много изборните нарушения по време на местния вот

Автор: Десант

На телефон 02/90 112 98 и електронен адрес izbori@mvr.bg Министерството на вътрешните работи (МВР) ще събира сигнали за изборни нарушения.

Двата канала за информация започват да работят от петък, 29 септември т.г., когато официално стартира кампанията за местния вот, обяви премиерът акад. Николай Денков преди днешното заседание на правителството.

Той призова гражданите да изпращат сигнали: „Нека заедно този път да пресечем всички изборни нарушения. Разчитаме на вас!“

„Задача на всички институции, включително и на Министерския съвет, е да осигурят честни и прозрачни избори. За да успеем, имаме нужда от съдействието на българските граждани“, заяви още министър-председателят.

Вече е създадено звено, обединяващо усилията на МВР, Главна прокуратура и Държавна агенция „Национална сигурност“.

Чрез националната телефонна линия и имейл адреса на МВР всички граждани могат да информират за нарушения, свързани с местния вот. Сигнали ще приемат и всички областни дирекции на МВР.

„Веднага ще се отзоваваме и ще направим всичко, което зависи от институциите, за да гарантираме честността на изборите“, увери акад. Денков.

Нов момент при тези избори е разработеното специализирано приложение – Географска информационна система „Изборни процеси“. В него структурите на МВР ще могат да въвеждат данни в реално време.

Пространственото онагледяване на проблемните места в страната ще подпомогне вземането на своевременни управленски решения за оптимално разпределяне на полицейските сили с цел ефективно противодействие на престъпленията против правото на гражданите да направят своя свободен избор.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Народни песни на мк българи
28.09.2023 01:19:57
0
0
Народни песни на македонските българи
от сърбина Веркович.
https://liternet.bg/publish20/s_verkovich/predgovor.htm
Според него, диалектът на сръбския град Враня е български, а не сръбски.<<Аз обаче нарекох тези песни български, а не славянски, защото ако днес попитате някой македонски славянин какъв е, веднага ще ви отговори: аз съм българин [болгарин] и езика си наричат български [болгарски], въпреки че всички що-годе грамотни хора наричат себе си славянобългари [славяноболгари].

Българските наречия на север от Македония, а особено в Стара Сърбия, около Враня, Куманово и Дупница, са много по-близки до сръбския език, отколкото това македонско наречие.>>
1
mess
27.09.2023 17:15:36
0
0
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами----- https://urlis.net/biocom
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки