Висш общински служител в Несебър е замесен в разследване за купуване на гласове за предстоящите местни избори


Висш общински служител в Несебър е замесен в разследване за купуване на гласове за предстоящите местни избори
Снимки: РП-Бургас и Десант
21 Септември 2023, Четвъртък


При извършването на процесуално-следствените действия е иззета сумата от общо 185 700 евро и около 25 000 лева

Автор: Десант

Под надзора и ръководството на Районна прокуратура-Бургас се води разследване за нарушаване политическите права на гражданите, свързано с изборите за кметове и общински съветници, които ще бъдат проведени на 29 октомври 2023 г.

Разследването е започнало от служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Бургас, които са проверили сигнал за мъж, получил значителна парична сума, предназначена за купуване на гласове. 

Подробности за проведените действия по досъдебното производство предоставиха пред медиите прокурор Мария Маркова - административен ръководител на Районна прокуратура – Бургас  и старши комисар Емил Павлов  - директор на ОД на МВР-Бургас.



Прокурор Маркова и старши комисар Павлов съобщиха, че по време на процесуално-следствените действия е извършено претърсване на четири обекта. Три от тях в град Бургас и един в село Равда. Иззета е сумата от общо 185 700 евро и около 25 000 лева. В случая е замесен висш общински служител в Несебър.

Досъдебното производство е образувано по чл. 167 от НК. За съпричастност към престъпното деяние по закона за МВР за срок до 24 часа е задържан 49-годишен мъж от село Равда.

Прокурор Маркова и старши комисар Павлов изразиха решимостта на прокуратура и полиция да се противопоставят категорично на нарушаването на политическите права на гражданите, свързано с предстоящите избори за органи на местно самоуправление.

Работата по досъдебното производство продължава под надзора на Района прокуратура-Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки