Отпускат допълнително пари за църкви и джамии


Отпускат допълнително пари за църкви и джамии
Дават 1 300 000 лв. за ремонт на оградата на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“
13 Септември 2023, Сряда


Вижте за какво ще бъдат похарчени 6 311 800 лв.

Автор: Десант

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерски съвет за 2023 г. в размер на 6 311 800 лв., като 2 900 000 лв. от тях са за източноправославното вероизповедание и се отпускат на Българската православна църква - Българска патриаршия за текущи и капиталови разходи; 500 000 лв. са за текущи разходи на Мюсюлманското изповедание; 1 300 000 лв. са за ремонт на оградата на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“, 311 800 за ремонт на старата джамия (Куршумлу джамия) в Пазарджик, 800 000 за изграждане на храм „Св. Иван Рилски“ в Лондон и 500 000 лв. за придобиване на храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Щутгарт.

Допълнителните финансови средства са необходими за създаване на възможност на многобройните поклонници от страната и чужбина при съвременни условия да задоволяват своите религиозни нужди; за създаване на съвременни условия за обучение на средни богословски кадри, а също така и за създаване на възможност за удовлетворяване на религиозните потребности на българските граждани, живеещи и работещи в Германия и Великобритания.

С част от парите ще ке обезспечат текущите разходи и ремонтът на джамията в Пазарджик, с оглед осигуряване на духовници за обслужване на хората, изповядващи исляма в Република България, се посочва в съобщението на правителствения пресцентър.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки