Наводнение затвори пътя Царево - Синеморец


Наводнение затвори пътя Царево - Синеморец
Снимки: Фейсбук
05 Септември 2023, Вторник


Движението е временно ограничено

Автор: Десант

Временно е ограничено движението при км 3 и км 6 на път III-9901 Варвара - Бургас, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. От Царево не може да се стигне до Ахтопол и Синеморец.

Причината е наводнен участък от пътя. Във Варвара пороите са съборили мост над река Велека. 

Град Ахтопол е под вода. Дъждът там е станал пороен рано тази сутрин.



Наводнения има и в странджанското село Кости, където река Велека също е преляла, сигнализират местни жители във Фейсбук. 

Две лодки от сърф училището на плаж Нестинарка са отнесени в морето, съобщава друг потребител на социалната мрежа. В няколко хотела на къмпинг „Нестинарка” първите етажи са залети. 



В Царево пуснаха сирени, за да евакуират населението. По данни на Meteo Balkans, на места  в региона количеството на валежите е надминало 120 литра на кв. метър за едно денонощие.  По-късно през деня бяха отчетени около 300 л/м.

От ръководството на корабния трафик в Черно море предупреждават плавателните съдове за силен вятър и вълнение. 


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Ваня
06.09.2023 00:27:59
0
0
Гледайте извънредното открито обръщение на учения към трима световни лидери: президента на САЩ Джо Байдън, председателя на Китайската народна република Г-н Си Дзинпин и президента на Руската федерация Г-н Владимир Путин. Егон Чолакян е интердисциплинарен учен, зад който стоят Харвард, CERN, NASA и тясно сътрудничество с 4 американски президенти, спешно се обърна към световните лидери и представители на СМИ с шокиращи подробности за реалния мащаб на извънредната климатична ситуация. В своето открито обръщение Егон Чолакян подчерта неспособността на нито една страна да се справи сама с ужасните климатични катаклизми и техните последици. Обръщайки се към световните лидери, Егон Чолакян заяви, че само общата консолидация на усилията ще даде шанс на човечеството да избегне планетарна катастрофа през следващите години. В публичното си обръщение Егон Чолакян предложи конкретни стъпки за излизане от глобалната климатична криза и подчерта, че времето за предприемане на спасителни действия остава все по-малко. Както каза Егон Чолакян, обръщайки се към тримата световни лидери: “Господин Байдън, господин Си Дзинпин, господин Путин, на вашите плещи лежи отговорността за целия свят! Именно от вашето волеизявление, от вашата човечност, от вашето разбиране за настоящата криза, от вашето желание и стремеж зависи нашето бъдеще”. Видеото съдържа изключително важна информация за решаването на климатичната криза, която се отнася до оцеляването на цялото човечество. източник https://earthsavesciencecollaborative.com

Източник: https://allatra.tv/bg/video/otkrito-obrshchenie-km-baidn-si-dzinpin-i-putin-ot-egon-cholakian
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки