Ограничават движението по пътя Троянски проход - х. Дерменка


Ограничават движението по пътя Троянски проход - х. Дерменка
Снимката е илюстративна
31 Август 2023, Четвъртък


Забраната ще важи до края на годината

Автор: Десант

Със заповед на Директора на Национален парк „Централен Балкан“ временно се въвежда ограничение за движението, престоя и паркирането на моторни превозни средства (вкл. ATV и UTV от всички класове) по пътя Троянски проход - х. Дерменка. 

Забраната ще важи за периода 28 август – 31 декември 2023 г.

Ограниченият достъп се отнася до всички пътуващи с цел туризъм, като се допуска движението на до 10 МПС на ден, само в събота, неделя и на официални празници. Това ще се извършва след издаване от страна на парковата дирекция на съгласувателно писмо. За получаването му  физическото/юридическото лице е необходимо да подаде писмено заявление по образец.

Съгласувателен режим се установява за ползване на път № 12 Троянски проход - х. Дерменка за МПС-та на стопанисващи следните обекти: туристически заслон „Орлово гнездо“, хижа „Дерменка“ и хижа „Чучул“ и ползватели на ресурси в НПЦБ, след издадено писмено позволително/разрешително за ползване на съответния ресурс.

​Движението на горепосочените МПС по пътя се извършва също след издаване на съгласувателно писмо.

Въведените ограничения не се отнасят за МПС на МОСВ, ДНПЦБ, МВР, МО и ПСС, както и за други МПС със специален режим на движение при изпълнение на служебни задължения.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки