Четвъртият национален фестивал „Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция“ предизвиква кулинарите


Четвъртият национален фестивал „Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция“ предизвиква кулинарите
08 Август 2023, Вторник


Те ще могат да покажат своето готварско майсторство, оригиналност и традиции в три състезателни категории: „Пазители на традицията“, „Кулинарно вдъхновение“ и „Шарено бурканче“

Автор: Десант

На 26 август в град Левски ще се проведе Четвъртият национален фестивал „Пълнената чушка –   най-вкусната левченска традиция“ – 2023. В рамките на събитието ще има и Фермерски пазар.

Всички любители на кулинарното изкуство и всички, които обичат да се забавляват, ще имат отново прекрасната възможност да участват в кулинарен конкурс и забавни състезания с музика и танци, да дегустират и се веселят.

Целта е да се съхрани  и популяризира българската кулинарна традиция, в която пълнената чушка присъства на всички събори, панаири и празници в община Левски и се даде възможност  на  производителите на традиционни и нетрадиционни храни и продукти  да представят изделията си на националния фестивал.

Председател на журито отново ще бъде известният български кулинар Иван Звездев, който ще направи демонстрация на рецепта за „Мързелива пълнена чушка“.

В парковата  зона до сградата на Община Левски на 26 август от 9,30 ч. участниците ще могат да покажат своето кулинарно майсторство, оригиналност и традиции в три състезателни категории: „Пазители на традицията“, „Кулинарно вдъхновение“ и „Шарено бурканче“.

Тематични бижута изработени от майстор ювелир са наградите, осигурени от Община Левски за  първо, второ и трето място във всяка от категориите.


В категории: Добри Вести , Кухнята на българите

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки