Поради високите температури и засушаването продължава да има висок риск от възникване на пожари


Поради високите температури и засушаването продължава да има висок риск от възникване на пожари
Снимка: ИАГ
01 Август 2023, Вторник


Само за последните три дни в изнесения офис център на Изпълнителна агенция по горите на тел. 112 са получени повече от 50 сигнала за пожари в горските територии или близост до тях.

Автор: Десант

През последните дни вследствие на високите температури обстановката в страната се усложни и рискът от възникване на пожари достигна екстремни стойности. Само за последните три в изнесения офис център на Изпълнителна агенция по горите на тел. 112 са получени повече от 50 сигнала за пожари в горските територии или близост до тях.

В този период възникнаха и най-големите до момента за територията на страната горски пожари: в обхвата на Държавно горско стопанство - Ивайловград над 1000 дка горски територии, в по-голямата си част върхов; в обхвата на Държавно горско стопанство – Първомай, засегнал горска площ около 120 дка.

В същото време през последните дни бяха своевременно овладени и предотвратени пожари на територията на ДЛС-Тракия, ДЛС-Пловдив, ДГС-Златоград, ДГС-Нови Пазар, ДГС-Гоце Делчев.

Поради високите температури и засушаването и през следващите седмици ще продължава да има висок риск от възникване и разпространение на пожари.

Изпълнителна агенция по горите призовава посетителите на горските територии да спазват правилата за пожарна безопасност и да не проявяват небрежност. При забелязване на пожар в гората е необходимо незабавно да се подаде сигнал на телефон 112.

Всичките пожари към момента са локализирани, като действия по пълното потушаване на пожара на територията на ДГС Ивайловград продължават и в момента.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки