Екстремните температури напълниха морето с къпещи се хора, плажове в Бургас се пукат по шевовете


Екстремните температури напълниха морето с къпещи се хора, плажове в Бургас се пукат по шевовете
Снимки: Авторът
26 Юли 2023, Сряда


Миньони се разхождат между курортистите в квартал Крайморие

Автор: Диана Славчева

Червеният код за опасно време с екстремно високи температури напълни плажовете и в средата на седмицата. По принцип плажната ивица се пука по шевовете си най-вече през почивните дни.



Месни жители и курортисти са превзели плажа в Крайморие, видя наш репортер. Много от плажуващите не излизат от водата, търсейки прохлада от високите температури. Заети до краен предел са и платената, и зоната за свободно плажуване.

Плажът е предпочитан, тъй като паркирането край него е безплатно и места за колите винаги се намират.



Програмата иначе е пълна. Освен обичайните продавачи на варена царевица, които кръстосват между опънатите под чадърите тела, се спазва и традицията за предлагане на фотографски услуги със заснемане на атрактивни снимки за спомен от плажуването. Но докато във времето на нашите майки и бащи те се правеха с камили и питони, днес с курортистите на фотото позира персонаж от култовата анимация „Миньоните“.



Обикновено българите тръгват масово към морето през август, след като приключат кандидат-студенската кампания и записването на новоприетите гимназисти. Това лято обаче още в края на юли вече е невъзможно да се намери свободна квартира в бургаския квартал, където цените, за разлика от хитовите морски курорти, се запазиха поносими и достъпни за джоба на българските туристи.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки